Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Geen algemene verkoopstop in Frankrijk

Fructofresh wijst verwijt over gebruik van conserveermiddelen van de hand

De Poolse fruitsaladefabrikant Fructofresh heeft het verwijt van de hand gewezen dat zij voor haar product conserveermiddelen zou gebruiken om de houdbaarheid te verlengen.

Dat geldt al helemaal voor Velcorin, waarvan het gebruik in fruitsalades niet is toegestaan. Eveneens onjuist is de bewering van een Franse krant dat de verkoop van Fructofresh-fruitsalade in Frankrijk inmiddels verboden zou zijn. Het bedrijf belevert nog steeds gewoon haar Franse klanten, verklaarde directielid Rafael Zwoinski onlangs tijdens de Fruit Logistica in Berlijn.

Rafael deelde mee dat zijn bedrijf na het bekend worden van de verwijten een onafhankelijk laboratorium de opdracht gegeven heeft om haar fruitsalade te onderzoeken om zo te laten bevestigen dat het product zonder conserveermiddelen geproduceerd werd. De uitkomst van het onderzoek zal in de komende dagen waarschijnlijk bekend worden. Rafael benadrukte dat de houdbaarheid uitsluitend toe te schrijven is aan de bijzonder hoge hygiënestandaard van het bedrijf bij de productie en een bijzondere productietechnologie. Dit toont ook de op hoog niveau afgegeven IFS/BRC-certificering van het bedrijf aan.

Door jarenlang onderzoekswerk en jarenlange ontwikkeling binnen het vers fruitsegment is Fructofresh in staat om haar producten zonder toevoeging van conserveermiddelen met een minimale houdbaarheid van 14 dagen aan te bieden.
Achtergrond van de beschuldigingen is een controle bij een groothandelaar in opdracht van een concurrent, waarbij werd vastgesteld dat fruitsalade van Fructofresh methanol bevatte. Een rechtbank verbood de groothandelaar vervolgens om de fruitsalade van Fructofresh, die methanol bevatte, te verkopen. De concurrent beschouwde het ontstaan van methanol als aanwijzing dat Fructofresh bij de productie Velcorin gebruikt zou hebben. Een Franse krant beweerde vervolgens ten onrechte dat in Frankrijk een algemeen verbod op de verkoop van Fructofresh-fruitsalade zou gelden.

Rafael stelt vast: "Fructofresh heeft nooit Velcorin gebruikt bij de productie van fruitsalade. Methanol is veeleer altijd het gevolg van de verwerking van gesneden fruit, waardoor het om deze reden ook niet verboden is."
Publicatiedatum: 16-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: