Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: blauwe bessenteelt verder uitgebreid

Net als in de voorgaande jaren is de blauwe bessenteelt in Duitsland in 2016 weer gestegen, meldt de Duitse website Proplanta.de. Het vollegrondsareaal steeg ten opzichte van 2015 met bijna 9% naar 2.710 hectare. Volgens het Duitse Bureau voor de Statistiek (Destatis) was dat circa één derde van het totale Duitse bessenareaal in de volle grond.

In 2016 teelde men in totaal op 8.460 hectare bessen (+4 % ten opzichte van 2015), waarvan 97% in de volle grond. Ongeveer één vierde van het totale bessenareaal lag daarbij in deelstaat Niedersachsen. In 2016 oogstte men in Duitsland in totaal 36.100 ton bessen. Dat wat 4% minder dan in 2015. Bij de blauwe bessen daalde de oogst zelfs met 10% naar 10.700 ton. Na de blauwe bessen waren rode en witte aalbessen met 7.200 ton (+7 %) en zwarte bessen met 6.800 ton (–5 %) de bessensoorten met de grootste oogst in Duitsland. Drie procent van het totale bessenareaal werd beschermd door hoge, begaanbare overkappingen. Bij de frambozenteelt werd deze productiemethode het meest toegepast (86% van het totale areaal). Volledig biologisch producerende bedrijven produceerden met 4.500 ton zo'n 12% van de totale Duitse bessenoogst.
Publicatiedatum: