Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spaanse vervoerder El Mosca start Portugese afdeling

Het logistieke bedrijf El Mosca heeft een wagenpark van 1.200 vrachtwagens dat door heel Europa rijdt. Ook heeft het bedrijf afdelingen voor lucht- en zeevaart, die op vijf verschillende continenten actief zijn. Het bedrijf heeft op Fruit Logistica zijn nieuwe delegatie voor Portugal geïntroduceerd. Dankzij de Portugese afdeling kan El Mosca nu exporteren naar Latijns-Amerika en het Midden-Oosten. Dit is met name van belang voor steenfruit en tomaten uit Extremadura.

Het huidige groenteseizoen van Spanje tot nu toe is wegens de weersomstandigheden voor alle delen van de leveringsketen zwaar geweest. Telers zijn een deel van hun oogst verloren, maar het is ook moeilijk geweest voor exporteurs. Exportbedrijven hebben nu niet alle producten die ze nodig hebben om hun klanten te voorzien. Ook is het seizoen zwaar geweest voor supermarktketens, die niet hebben kunnen voorkomen dat een aantal producten in prijs omhoog schoten. Deze hoge prijzen eisen vervolgens hun tol op de consumptie."Het is voor iedereen een akelige situatie," zegt directeur Pedro José Hernández van El Mosca. "Als het product niet van het veld komt, hebben logistieke bedrijven weinig werk om handen en dat  heeft gevolgen voor onze werkzaamheden."

De recente economische crisis heeft ervoor gezorgd dat de brandstofprijzen zijn toegenomen. Hierdoor zijn verschillende transportbedrijven in Spanje over de kop gegaan. "Zowel de schommelingen in brandstofprijzen en de onverwachte weersomstandigheden zijn ernstige bedreigingen voor deze sector. Wat voor sommigen een bedreiging is, is voor andere partijen echter misschien juist een buitenkans om te laten zien dat ze goed voorbereid zijn en elk probleem met een goede service kunnen doorstaan," legt Pedro José Hernández uit.

In de afgelopen vijf jaar is het in Murcia gevestigde bedrijf elk jaar met 22% gegroeid. "We willen blijven uitbreiden door onze klanten service op maat te geven. Ons geheim is dat we uitzoeken wat ze nodig hebben en dit dan bij ze aanbieden. Daarom hebben we een sterk, jong en gekwalificeerd team van stafleden opgezet. Dit is van groot belang om verder te kunnen groeien."

De concurrentie in de logistieke sector voor versproducten is erg zwaar. Volgens onderdirecteur José Antonio Flore is dit marktsegment in de afgelopen jaren sterk geprofessionaliseerd. "Dit geldt met name voor transport met koelcontainers. De markt raakt steeds meer geglobaliseerd. Ook zijn er telers in opkomst die zich steeds meer specialiseren in specifieke gebieden. Verder neemt de export toe, waardoor er steeds meer behoefte is aan gespecialiseerde logistiek. Daardoor wordt er op dit moment in de logistieke sector steeds meer op dit soort diensten geconcentreerd."

"Spanje ontwikkelt zich steeds meer tot een belangrijk productieknooppunt voor de rest van de wereld. De Spaanse havens raken steeds meer betrokken bij deze ontwikkelingen. Er moet nog veel werk worden verricht. Er is nog veel terrein te verkennen binnen de logistieke sector, zeker als je kijkt naar de hoge prijzen van luchttransport," legt José Antonio Flores uit.

Beide managers waren positief over Fruit Logistica. "We komen niet echt naar deze beurs om iets op de markt te zetten, maar meer om onze klanten te ontmoeten en gesprekken aan te knopen met bezoekers. Zo kunnen we goede momenten delen in een gezonde en plezierige omgeving. De nieuwe contacten die we zo krijgen zorgen voor nieuwe en interessante zakenmogelijkheden," zeggen Pedro José Hernández en José Antonio Flores tot slot.

Voor meer informatie:
El Mosca S.A.

Ctra. Madrid, km. 381
Molina del Segura. Murcia. Spain
T: +34 968389111
elmosca@elmosca.es
www.elmosca.es


Publicatiedatum: 15-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: