Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Griekse supermarktsector heeft grootste omzetdaling sinds jaren

Asda zoekt lokale telers in zuidwesten van Engeland

Ierland: Tesco-vestigingen open ondanks stakingsacties
Tesco heeft aangegeven dat alle Ierse winkels zoals normaal open zijn geweest op 14 februari, ondanks dat er op acht vestigingen stakingsacties waren gepland. De staking werd georganiseerd wegens een arbeidsconflict omtrent de salarissen van zo'n 250 stafleden, die met een langdurig arbeidscontract nu al meer dan 20 jaar voor de keten werkzaam zijn. Tesco gaf aan geschokt te zijn door het besluit van de vakbond Mandate Trade Union om de volgens de keten onrechtmatige stakingen uit te voeren. (esmmagazine.com

Griekse supermarktsector heeft grootste omzetdaling sinds jaren
Griekse supermarkten hebben in 2016 hun grootste afname in omzet sinds jaren gehad, aldus marktonderzoeksbureau IRI. Het nieuwe jaar ziet er tot nu toe niet veel beter uit. De omzet van Griekse supermarkten daalde in 2016 jaar op jaar met 6,5%, terwijl het omzetvolume met 8,9% afnam. De prijzen namen met 2,4% toe, wat mede kwam doordat in de zomer de BTW werd verhoogd. Ook waren er minder kortingsacties bij retailers. (ekathimerini.com)

Dunnes opnieuw aan top in Ierse supermarktsector
De Ierse retailketen Dunnes Stores staat in de periode van 12 weken tot 29 januari opnieuw op nummer een binnen de Ierse supermarktsector. Dit blijkt uit statistieken van Kantar Worldpanel. Dunnes heeft in het afgelopen kwartaal een marktaandeel van 22,7% en heeft jaar op jaar een omzettoename van 3,6%. SuperValu van Musgrave Group staat op de tweede plaats met een marktaandeel van 22,5%, terwijl Tesco op de derde plek staat met een marktaandeel van 22,4%. (esmmagazine.com)

Amazon en Wegmans hebben beste reputatie in de VS
Amazon en Wegmans staan op respectievelijk de eerste en tweede plek qua reputatie onder de grootste bedrijven van de VS. Dit blijkt uit een jaarlijkse poll van Harris, die de reputaties van de honderd meest zichtbare Amerikaanse bedrijven in de ogen van het publiek met elkaar vergelijkt. Amazon had een bedrijfsreputatiequotiënt van 86,27, wat het hoogste cijfer is in de 18 jaren dat deze poll wordt gehouden. Wegmans had een quotiënt van 85,41 en Publix Super Markets een van 82,78. De drie bedrijven waren de enige retailers die in de top 10 stonden genoteerd. (chainstoreage.com)

Asda zoekt lokale telers in zuidwesten van Engeland
Asda wil zich meer richten op lokaal geteelde producten. De keten heeft een zekere Alan als inkoopmanager aangesteld zoor de zuidwestelijke regio van Engeland. De inkoopmanager zal volgens Asda met de vestigingen in deze regio werken door gebruik te maken van zijn kennis van de regio, waarin hij is opgegroeid. De winkels krijgen hierdoor meer toegang tot lokaal geteelde producten, terwijl hierdoor tegelijkertijd de lokale teeltsector een stimulans krijgt. 

VS: Regionale keten begint met online platform in vijf staten
Ridley's Family Markets heeft een online supermarkt opgezet in vijf Amerikaanse staten in de Mountain West-regio. De keten werkt hierbij samen met Digital Foodie om zowel websites als mobiele apps te introduceren. Ook wordt er met een ander bedrijf samengewerkt om de logistieke kant van thuisbezorging en orderpicking te verwezenlijken. (chainstoreage.com

Bigbasket in een jaar tijd 25.000 klanten in nieuwe regio
De grootste online supermarkt van India, Bigbasket, heeft binnen een jaar tijd zo'n 25.000 klanten bediend in de regio Coimbatore. Bigbasket heeft in heel India ongeveer 4 miljoen klanten en krijgt nu zo'n 50.000 bestellingen per dag. (outlookindia.com)

Litouwen: Nieuwe CEO benoemd bij Maxima Group
De in Litouwen gevestigde Maxima Group heeft Robertas Čipkus aangesteld als nieuwe CEO. Hij is de opvolger van voormalig topman Alvydas Šustikas. Čipkus was eerder bij het bedrijf actief als chief financial officer. Ook is het bestuurslid Petras Jašinskas benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur en is juridisch directeur Eugenijus Filonovas nu actief als nieuw raadslid. (esmmagazine.com

Finland: S Group heeft 2% omzetgroei in 2016
De Finse retailer S Group had in 2016 een omzettoename van 2,0% tot €11,0 miljard. Vorig jaar was dit nog €10,8 miljard. De bruto winst kwam neer op €292 miljoen, wat iets minder was dan de €299 miljoen van 2015. S Group heeft een netwerk van meer dan 1.600 vestigingen in Finland en heeft daarnaast een aantal regionale coöperaties. (esmmagazine.com)


Publicatiedatum: 15-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: