Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste losse preiplanten uit Marokko geplant in de serre

Vandaag 15 februari heeft preiplantenkwekerij Baltussen de eerste losse preiplanten uit Marokko geleverd aan een tiental telers in West Vlaanderen en Mechelen voor de primeurteelt in de serre. De levering van plantmateriaal voor deze relatief kleine, gespecialiseerde teelt vormt traditioneel het startschot van het seizoen voor de plantenkwekerij met thuisbasis in Asten.



"De planten zijn zeer uniform en hebben een mooie sterke wortel," zegt verkoper Rob van Mierlo. Evenals de laatste jaren groeit het areaal dat Baltussen in zuid Marokko opkweekt gestaag. "Twee jaar geleden hebben we onze kwekerij in Agadir uitgebreid met 15 hectare en deze uitbreiding hebben we de komende jaren hard nodig om de groeiende vraag naar losse Marokkaanse planten te kunnen beleveren," zegt eigenaar John Baltussen. "Losse planten zijn makkelijk te planten en geven zeer vroeg in het seizoen al hoge opbrengsten in een korte teeltperiode, tegen een concurrerende prijs". Vanaf volgende week start de levering van planten voor de vollegrondsteelt.



Baltussen is zijn kwekerij in Marokko begonnen in 2003 en levert preiplanten van begin Februari tot eind Mei vanuit deze opkweeklocatie. Het verkoopseizoen voor het uitgangsmateriaal voor herfst en winterteelt loopt op dit moment volop. De planten hiervoor worden vanaf 20 mei tot half augustus geleverd vanuit Nederland. Hiermee heeft men de opkweek van planten voor volledige jaarrond teelt in eigen beheer voor levering door geheel Europa.

Voor meer informatie:
Baltussen Marokko BV
Hazeldonk 10
5721TA Asten
info@baltussenplants.com
www.baltussenplants.com
Publicatiedatum: