Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Binnenlandse vraag naar blauwe bessen neemt in Zuid-Afrika toe

In de Zuid-Afrikaanse stad Haenertskloof vond op 11 en 12 februari het jaarlijkse Magoebaskloof Berry Festval plaats. In het noorden van Zuid-Afrika neemt de blauwebessenproductie gestaag toe. In Haenertsburg, gelegen op een hoogte van 1.400 meter, zijn echter de oudste plantages van de streek te vinden.

De struiken op Blueberry Heights zijn twintig jaar oud. Op dit bedrijf zijn de rassen Climax en Tifblue te vinden die respectievelijk 400 tot 450 en 600 koude uren nodig hebben, waardoor zij ongeschikt zijn voor andere Zuid-Afrikaanse regio's. Door eens in de vier jaar te snoeien, worden de struiken verjongd. Eén- en tweejarige takken produceren de meeste bessen. Vanaf begin december opent Blueberry Heights haar deuren voor het publiek en aan het einde van het seizoen wordt het festival gehouden. Het bedrijf produceert 16 ton per seizoen en exporteert ook naar Nederland. Op de lokale markt worden de bessen verkocht via biologische retailers zoals Wensleydale Farms.

"Er waren meer bezoekers dan verwacht op het festival," vertelt Jonathan Trusler van Blueberry Heights. "Er waren zo'n vier- tot vijfduizend belangstellenden en sommigen hebben hier op het bedrijf bessen geplukt."

De Zuid-Afrikaanse consument is nog steeds vrij onbekend met blauwe bessen. Hoewel het product overal te koop is, zijn de prijzen hoog. De status van 'superfruit' doet echter wonderen voor de verkoop. Gezien de grote belangstelling voor het Berry Festival lijkt het erop dat de lokale vraag naar blauwe bessen nu ook toeneemt. 








Voor meer informatie:
Jonathan Trusler
Blueberry Heights
Tel: +27 83 883 8787
Email: jon@blueberryheights.co.za
Publicatiedatum: