Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Daniel Bustamante, Prohass

Peru verwacht 40% meer avocado's te oogsten

"In 2017 zal het avocadoseizoen een verandering ondergaan vanwege de integratie van nieuwe productiegebieden. Het fruit zal hierdoor eerder op de markt komen dan gewoonlijk: vanaf begin maart. Het leveren van fruit met de juiste staat van rijpheid zal een nog zwaardere opgave worden," legt Prohass-directeur Daniel Bustamante uit.Er wordt dit jaar een productietoename van 30% tot 40% verwacht, waarvan tussen de 210.000 en 250.000 ton geschikt zullen zijn voor de export. In 2016 lag dit volume nog op 180.000 ton. "Het herstel van de plantages is de belangrijkste reden van deze toename. Na twee opeenvolgende jaren met hoge temperaturen, waren de weersomstandigheden dit seizoen beter. Ook zijn er nieuwe plantages productief geworden. Momenteel worden er in Peru jaarlijks zo'n 2.000 hectare aangeplant," vervolgt Bustamante.


De politieke situatie in de Verenigde Staten, 's werelds grootste afnemer van avocado's, zal naar verwachting geen problemen geven voor de afzet van Peruaans fruit op deze markt. "Ik verwacht geen problemen omdat het land, evenals Mexico, met een kleinere productie kampt dit jaar. De Verenigde Staten zijn de belangrijkste afzetmarkt voor dit fruit maar ook de markt in Europa groeit jaarlijks met gemiddeld 25%, evenals andere markten zoals China en Japan, zij het langzamer."
De oprichting van de World Avocado Organization (WAO) is één van de belangrijkste stappen geweest voor de avocadosector aangezien dit de consumptie zal bevorderen en de bekendheid van het product op nieuwe markten zal vergroten. "We zijn de samenwerking aangegaan met andere producerende landen om de WAO op te richten. Onlangs hebben we een bijeenkomst gehad over het organiseren van een campagne en onze plannen beginnen nu echt vorm te krijgen," besluit Bustamante.


Voor meer informatie:
Daniel Bustamante
Prohass
dbc@agricolacerroprieto.com
www.prohass.com.pe

Publicatiedatum: 15-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: