Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Niet alleen de hamburger is ongezond, maar ook de verpakking"

Dat fastfood niet de beste optie is wanneer je het gezonder aan wil doen, zal voor niemand als een verrassing komen. Maar dat ook de verpakking van zo'n broodje ongezond slecht voor je is, dat is wél nieuws. HLN.be publiceerde een paar weken geleden over Amerikaans onderzoek waarin blootgelegd werd hoeveel chemicaliën er in fastfoodverpakkingen zitten.

"Natuurlijk is het redelijk verontrustend dat men, bij het eten van toch al niet het gezondste voedsel, ook nog schadelijke stoffen binnenkrijgt die geassocieerd worden met kanker en een schadelijk effect hebben op ons immuunsysteem. Deze PFAS worden gebruikt in b.v. tapijten, bekleding, stoffering, schuim voor brandblussers en chroom. Dit alles past natuurlijk ook niet helemaal in het BRC en voedselveiligheid verhaal, wat toch de laatste jaren een hot issue is. We doen zo goed ons best om BRC (en HACCP) na te streven en lopen met haarnetjes op om eventuele haren (of iets dergelijks) in de producten en verpakkingen te voorkomen, maar aan de andere kant vinden we dus wel schadelijke stoffen in de verpakking", legt Hugo Das van Oerlemans Plastics team uit.


 
"M.b.t. HACCP moeten bedrijven die zich bezighouden met de bereiding, verwerking, behandeling, verpakking, vervoer en distributie van levensmiddelen alle aspecten van het voortbrengingsproces identificeren en op gevaren te analyseren. We mogen toch aannemen dat de grondstoffen en het effect daarvan in de verpakking, dan toch ook geanalyseerd worden. Maar blijkbaar heeft dat niet alle prioriteit en zien we de "critical points" die op de lange termijn pas boven komen drijven niet als belangrijk. Heel kort door de bocht zou ik liever een haar vinden in mijn verpakking dan dat ik met de gedachte moet rondlopen dat mijn immuunsysteem er over een tijdje aan onderdoor gaat door de schadelijke stoffen in de verpakking."

Alternatief is voorhanden
Gelukkig is er een alternatief voor deze verpakking om het vet e.d op te vangen. "Eentje die niet schadelijk is voor mens en dier. Oerlemans Plastics ontwikkelt een verpakking die dezelfde eigenschappen heeft als datgene wat nu gebruikt wordt, maar die niet schadelijk is voor de gezondheid", vertelt Hugo Das. Hij ondersteunt indien gewenst met het ontwikkelen en testen van deze "niet schadelijke en bio-afbreekbare ademende folie" voor uw etenswaren.

Voor meer informatie:
Oerlemans Plastics B.V.
Hugo Das
Kleibergsestraat 4
4265 GB GENDEREN
Tel. 0416-358100
contactpersoon: Hugo Das
hd@oerlemansplastics.nl
www.oerlemansplastics.nl

Wilt u hier meer informatie over, contacteer dan onze productspecialist Hugo Das. Hij kan u verder helpen met het ontwikkelen en testen van deze "niet schadelijke en bio-afbreekbare ademende folie" voor uw etenswaren.  

Publicatiedatum: 15-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: