Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corne van de Klundert (OFD): Nu nog krapte, maar stevige volumes onderweg

India-druiven vanaf eind november op Europese markt

Tholen - De Indiase druiven worden momenteel erg goed opgenomen in de markt. "Maar de situatie kan de komende maanden weleens omslaan. Er is een stevig volume onderweg naar Europa. Die aantallen liggen een stuk hoger dan vorig jaar, dus het kan de komende maanden nog spannend worden", verklaart Corne van de Klundert van Origin Fruit Direct. Prijzen liggen voor witte druiven op een niveau rond de 13-14 euro voor de punnets en 11-12 euro voor de 4,5 kilo-verpakking.



De importeur ontving de eerste Indiase druiven al eind november. "Voor het derde seizoen krijgen we de eerste druiven uit een specifiek vroeg gebied binnen. Het gaat om een paar containers, maar het is voor ons wel heel interessant omdat je in die periode nog weleens krapte kan hebben op de druivenmarkt", vertelt Corne. De normale programma's vanuit Nashik voeren we sinds de eerste week van februari. In het begin vielen de volumes nog wat tegen doordat de suikerontwikkeling vertraagd was door de kou, maar de volumes beginnen nu bij te trekken."

De Zuid-Afrikaanse druiven domineren momenteel nog de markt. "Verder zie je dit jaar al vroeg Chileense druiven op de markt. Door de tegenvallende markt in de VS komen er meer deze kant op", vertelt Corne. Vooralsnog zijn het uit India veelal de oude vertrouwde rassen die naar Europa komen, maar volgens de importeur wordt er vol ingezet op het experimenteren met nieuwe rassen. Dat geldt ook voor onze moedermaatschappij Mahindra, die volop met veredelaars in gesprek is. Ik sluit niet uit dat we de komende jaren naast de witte en blauwe rassen ook rode druiven uit India op de markt gaan zien."

Voor meer informatie:
Corne van de Klundert
Origin Fruit Direct
Tel: +31 (0)88 244 93 08
corne@originfruitdirect.nl
www.originfruitdirect.nl