Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Impact Aldi en Lidl in de VS

Tesco-klanten betalen te veel bij kortingsacties

El Corte Inglés draagt 2,4% bij aan Spaans BNP
De Spaanse keten El Corte Inglés heeft in 2015 340.000 banen gegenereerd en 2,4% bijgedragen aan het bruto nationaal product van Spanje. Daarmee had de keten volgens een verslag van het onafhankelijke onderzoeksbureau KPMG een economische impact van €25 miljard. (esmmagazine.com)

Tesco-klanten betalen teveel bij kortingsacties 

Een undercover-onderzoek van de BBC heeft aan het licht gebracht dat Tesco-klanten te veel betalen bij volumekortingen, zoals bijvoorbeeld twee-halen-een-betalen acties. Een verslaggever van BBC Inside Out West Midlands had in het geheim opnames gemaakt in vijftig Britse Tescovestigingen. Bij 33 vestigingen werden geen kortingsprijzen doorberekend. Hoewel de volumekorting wel bij de schappen werden gepromoot, werd op de kassabon de reguliere prijs per product vermeld en als zodanig door de consument betaald. De reden hiervoor was omdat de kortingsacties al zouden zijn afgelopen.
Klik hier om meer te lezen op bbc.com.

India: Flipkart in concurrentiestrijd met Amazon

Krishnamurthy, de nieuwe CEO van Flipkart, wordt gezien als de drijvende kracht achter de hervormingen die de afgenomen omzet van vorig jaar moeten aanpakken. De CEO heeft met succes voor een verbeterd resultaat gezorgd tijdens het Divali-seizoen, ondanks de felle concurrentie met Amazon. Krishnamurthy wil deze lijn nu doorzetten met nieuwe omzetkanalen. Retail via supermarkten kent meer klantenverkeer, maar heeft ook een laag winstmarge en heeft hoge logistieke kosten. Nu Amazon grote plannen voor investering in India heeft, moet Flipkart volgens igd.com naast agressieve kortingsacties op zoek naar nieuwe manieren voor meer concurrerend vermogen. (igd.com)

IGD introduceert nieuw onderzoeksteam in Singapore

Het marktonderzoeksbedrijf IGD heeft een nieuwe onderzoeksteam geïntroduceerd, dat zijn thuisbasis in Singapore heeft. Het nieuwe team zal zich richten op de regio Azië/Stille Oceaan. Het team bestaat uit programmadirecteur Shirley Zhu, die voorheen in Sjanghai was gevestigd, en senior retailanalist Soo-Eng Tan. (esmmagazine.com)

India: Amazon neemt misschien BigBasket over
Tweets van experts op het gebied van startups beweren Amazon misschien BigBasket in India over wil nemen. Volgens de geruchten wordt er mogelijk rond 14 februari iets bekend gemaakt over een overname. BigBasket ontkent echter de geruchten en Amazon weigert elk commentaar.
Klik hier om meer te lezen op bwdisrupt.businessworld.in.

Lidl investeert het meest in reclame in Frankrijk
Lidl heeft gedurende 2016 in Frankrijk meer geld uit gegeven aan reclame dan enig andere grote retailer, aldus Business.BFMTV.com. De discountketen had een enorme like-for-like toename van 40% voor zijn budget voor marketing en reclame. In 2016 heeft Lidl in totaal voor €415 miljoen aan promotie-activiteiten uitgegeven. (esmmagazine.com)

Wal-Mart blijft desinvesteren in Brazilië
Wal-Mart heeft in de afgelopen weken vijf Braziliaanse vestigingen gesloten. Drie van de vestigingen bevonden zich in de regio Rio Grande do Sul. De winkels vallen onder de merken Nacional en Todo Dia. Nacional werd in 2005 door Wal-Mart overgenomen, terwijl Todo Dia een netwerk van buurtwinkels betreft. Naar verwachting worden er in 2017 nog meer supermarkten gesloten. (esmmagazine.com)

Israël:  Shufersal overweegt overname drogisterijketen
Shufersal, de grootste supermarktketen van Israël, heeft onlangs aangegeven dat de mogelijkheden worden verkend voor de overname van de Israëlische drogisterijketen New-Pharm Drugstores. Shufersal gaf in een verklaring aan de Tel Aviv Stock Exchange aan dat er onder andere wordt gekeken naar de regelgeving van de Israëlische mededingingsautoriteit. (Reuters)

Kantar over de combinatie van Aldi en Lidl in de VS

Volgens een retailanalist van Kantar kan de toekomstige concurrentie tussen Aldi en Lidl in de VS een grote impact hebben op gevestigde Amerikaanse retailers als Food Lion en Walmart. 
Klik hier om meer te lezen op foodnavigator-usa.com.

Carrefour renoveert Roemeens winkelcentrum
Carrefour gaat met zijn Roemeense vastgoedbedrijf Property Division in Roemenië een winkelcentrum renoveren en uitbreiden. Dat hebben Carrefour en het vastgoedbedrijf samen bekend gemaakt in een persconferentie op 8 februari. Tijdens de persconferentie werden de plannen voor het winkelcentrum van 45.000 vierkante meter toegelicht. Het centrum zal onder andere een hypermarkt huisvesten. (esmmagazine.com

Problemen voor Whole Foods, ondanks populariteit van bio-producten
Klik hier om het artikel te lezen.
 Publicatiedatum: 14-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: