Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Betere kwaliteit en smaak, minder verlies en langere shelflife"

Nieuwe technologie voor AGF-bewaring: AiroFresh

Tholen - De aanwezigheid van ethyleen of schimmels, bacteriŽn en virussen tijdens de bewaring van AGF, kan voor grote verliezen zorgen. "Met AiroFresh is dat verleden tijd. Dit is een ideaal middel om het postharvest-beheer te optimaliseren", vertelt Roger van Engelgem enthousiast. Hij is van plan om de AGF-sector te overtuigen van het ideale systeem dat biologisch is gecertificeerd. (NASAA)

Luchtzuivering
Roger Van Engelgem van Agri Technology - de verdeler voor AiroFresh - stond voor het eerst op de Fruit Logistica. "Het systeem is nieuw voor de AGF-sector. In de ruimtevaart wordt het echter al jaren gebruikt. AiroFresh werd door de NASA ontwikkeld en is een uniek luchtzuivering systeem dat 100% veilig is voor de gebruiker en het milieu. CRT Tech Pty Ltd Australia heeft het overgekocht, aangepast en een patent aangevraagd voor de voedingssector. Hiermee is het zelfs mogelijk om vis, vlees en AGF in ťťn ruimte te plaatsen. Er vindt dan geen contaminatie plaats."Al toegepast in fruitteelt
"Sinds het ontwikkeld werd door NASA is het verder verfijnt en verbetert tot een commercieel toestel dat in staat is de in de lucht en waterdamp aanwezige verontreinigers  onschadelijk te maken. Ook de VOC's (Volatile Organic Compounds) zoals schimmels, fungi, bacteriŽn en virussen worden vernietigd door de AiroFresh." Airo Fresh wordt al toegepast in de fruitteelt. "We werken samen met Benelux Fruitservice en zij zijn zeer te spreken over het systeem. We hopen dat we de rest van de sector ook kunnen overtuigen. Dat zal een uitdaging worden, aangezien men niet 'zo maar' overstapt op een iets nieuws."

Ethyleen afbreken
Roger vervolgt: "AiroFresh is een ideaal middel om het post-harvest beheer te optimaliseren. Tevens stelt men een verbetert shelflife, smaak en kwaliteit van het product vast. Met inbegrip, de sterilisatie van het verpakkingsmateriaal en de opslagruimte waarin het product zich bevindt. De werking van AiroFresh is een niet chemisch manier van luchtzuivering door de werking van een gepatenteerde UVC lamp en de bijzondere coating die op een doeltreffende wijze de onzuiverheden in de lucht, in het bijzonder het ethyleen afbreken."

Productinformatie:
De AiroFresh1000 unit heeft een volume behandelingscapaciteit van 250m≥ opslagruimte. De output van de unit is 120m≥/uur.  Voor  zacht fruit zoals bessen is 1 unit voor 150m≥ opslagruimte aan te raden. De AiroFresh4000 verplaatst 480m≥/uur en is goed om 1000m≥ opslagruimte te behandelen. Voor zachtfruit zoals bessen is 1 unit voor 600m≥ opslagruimte aan te raden. De mogelijkheden met AiroFresh zijn enorm. Het systeem kan worden gebruikt van teeltbedrijven tot supermarkten.

Voor meer informatie:
Roger Van Engelgem
Agri Technology bvba
+32(0) 475 66 58 07
roger@agritechnology.be
www.agritechnology.be

Publicatiedatum: 15-2-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: