Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe aardappelrassen ge´ntroduceerd in Canada

Agriculture and Agri-Food Canada (AAFC) heeft meer dan 30 verschillende aardappelrassen ontwikkeld, waaronder AAC Poppy, AAC Glossy en AAC Red Viola. De aardappelen vallen momenteel onder licentie binnen de Canadese aardappelsector en zijn beschikbaar voor zowel de Canadese markt als voor export. 

Het Accelerated Release-programma van AAFC heeft ongeveer zes jaar nodig gehad om de nieuwe aardappelrassen te ontwikkelen en op de markt te krijgen. Tien tot vijftien van de beste aardappelrassen, die met dit programma zijn gecreŰerd, worden tijdens het jaarlijkse Potato Release Open House-evenement aan de Canadese sector ge´ntroduceerd. Bedrijven, die interesse in de productie van de nieuwe rassen hebben, kunnen voor een kleine vergoeding eigen proefperiodes met de nieuwe aardappelen organiseren. Zo kunnen de bedrijven zelf evalueren of de aardappelen commerciŰle mogelijkheden bieden.

"De aardappelsector zoekt naar rassen die weerstand bieden tegen droogte en ziektes, maar die tegelijkertijd een hoge opbrengst hebben en een uiterlijk hebben dat past bij de specifieke eigen markten," zegt Benoit Bizimungu, een onderzoeker die is verbonden aan Agriculture and Agri-Food Canada. Het Accelerated Release-programma werd in 1998 opgezet. Sindsdien zijn via het programma bijna 200 nieuwe aardappelrassen ontwikkeld. Terwijl er aan nieuwe rassen wordt gewerkt, worden tegelijkertijd verouderde aardappelrassen verwijderd. Daardoor wordt er plaats gemaakt voor de nieuwe aardappelen, waarmee Canadese telers gegarandeerd toegang hebben tot de beste aardappelen voor de huidige markt.

Bron: potatopro.com

Publicatiedatum: 15-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: