Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kleinste citrusoogst in Florida in 50 jaar

Florida krijgt mogelijk zijn slechtste citrusoogst in jaren. De oorzaak hiervan is de toenemende invloed van citrus greening. De combinatie van deze ziekte en een afnemende vraag op de markt zijn een bedreiging voor wat ooit een kenmerkende sector van de staat Florida was.

Volgens Judy Ganes-Chase van het in Panama gevestigde consultatiebureau J. Ganes Consulting gaat de sinaasappeloogst van Florida mogelijk afnemen tot het kleinste volume sinds 50 jaar. Het lijkt erop dat verpakkers minder fruit verwerken dan verwacht, wat volgens haar een teken is dat er minder productie is dan volgens de overheid als prognose is gesteld. Het volume voor het huidige seizoen tot 30 september kan volgens haar neerkomen op zoveel als 6 miljoen dozen minder dan door de overheid was geraamd.

Het Amerikaanse ministerie van landbouw heeft onlangs zijn prognose voor sinaasappelen met 1 miljoen dozen naar beneden bijgesteld tot een totaal van 70 miljoen dozen. Deze bijstelling vond plaats nadat er ook ten opzichte van de vorige prognose een vermindering werd verwacht. "De prognose van vandaag laat zien hoe goed de vroege en medio Navelrassen worden gebruikt," zegt Shannon Shepp in een verklaring van de Department of Citrus van van Florida.

Adam Putnam, de commissaris van Landbouw van Florida, zei vorige maand dat de productie van sinaasappelen in Florida ten opzichte van 20 jaar geleden met 70% is afgenomen. "De toekomst van de citrussector van Florida, en daarmee de tienduizenden banen die hiermee zijn gemoeid, zijn afhankelijk van een langetermijnoplossing om citrus greening aan te pakken," zei Putnam in een verklaring.


Publicatiedatum: 13-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: