Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Stabiele groei voorspeld Europese supermarktsector

Sainsbury's roept roerbakpakketten terug

Stabiele groei voorspeld Europese supermarktsector
Analisten van het Poolse marktonderzoeksbureau PMR stellen als prognose dat de supermarktsector van Centraal-Europa in de komende jaren zal blijven groeien. Met 2021 kan de sector een omzet genereren van €145 miljard. Er wordt in alle Centraal-Europese markten groei verwacht, hoewel de mate van groei van land tot land zal verschillen. De Roemeense en Bulgaarse supermarktsectoren zullen in de komende jaren het snelst groeien wegens de snelle uitbreiding van het aantal hypermarkten en discountwinkels in deze landen. (esmmagazine.com

VK: Waitrose sluit vijf supermarkten
Waitrose gaat bemiddelen voor 498 werknemers, nu er plannen zijn om vijf ondermaats presterende vestigingen te sluiten. De keten heeft echter ook aangegeven dat er plannen zijn voor acht nieuwe vestigingen, waarmee zo'n 600 banen worden gegenereerd. "We doen altijd ons best om te vermijden dat we winkels moeten sluiten. We kijken echter ook naar hoe onze vestigingen commercieel presteren en grijpen in waar nodig," aldus Waitrose-directeur Ben Stimson. Volgens Waitrose worden de nieuwe vestigingen geopend in Haywards Heath, Banbury, Bromsgrove, Finchley, Addlestone en Winchmore.
Klik hier om meer te lezen op mirror.co.uk

Vijf redenen waarom Waitrose winkels sluit
Klik hier om het artikel te lezen op theguardian.com.
 
Whole Foods focust op prijs 
Whole Foods Market-CEO John Mackey heeft zich uitgelaten over de problemen met prijzen die zijn keten heeft. Volgens hem moet het bedrijf zich bewust zijn van de kosten van zijn producten. "Niemand wil het gevoel krijgen geflest te worden," aldus Mackey. Hoewel hij toegeeft dat Whole Foods niet altijd de goedkoopste opties heeft, vindt hij wel dat zijn bedrijf "relevant" qua prijzen moet zijn om te kunnen concurreren met andere ketens. Ook zei hij dat producten die een significant hogere kwaliteit hebben dan bij andere ketens vanzelfsprekend een hogere prijs krijgen. (marketwatch.com

VK: Sainsbury's roept roerbakpakketten terug

Sainsbury's heeft zeven soorten roerbakproducten terug moeten roepen wegens het risico op salmonella. De producten die met de salmonella-bacterie zijn verontreinigd kunnen symptomen veroorzaken als koorts, diarree en buikkrampen. De producten die zijn teruggeroepen zijn onder andere de oosterse roerbakgroentepakketten en de paprika-mixpakketten. (dailymail.co.uk)

Aldi wint onderscheiding bij The Drinks Retailing Awards
Aldi heeft voor de derde jaar op rij de onderscheiding voor Multiple Wine Retailer of the Year gewonnen. De discountketen versloeg hierbij onder andere Waitrose. Vlak voordat de uitslagen bekend werden gemaakt, nam Aldi de positie van Co-op over als vijfde grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk. (internationalsupermarketnews.com)

VS: Thuisbezorgingsdienst Shipt van start in Charleston
De in Alabama gevestigde start-up Shipt heeft zijn online thuisbezorgingsdienst in Charleston geïntroduceerd. Het bedrijf is daarmee de eerste in zijn soort in deze regio. Vanaf 23 februari kunnen consumenten via Shipt producten van Whole Foods Market thuis laten bezorgen. In andere steden biedt Shipt ook het assortiment van Harris Teeter en Publix aan, hoewel deze producten in Charleston aanvankelijk niet voor handen zullen zijn. (postandcourier.com)

Waitrose gebruikt vrachtwagens met biologische brandstof

Waitrose is de eerste retailer in Europa die gebruik gaat maken van een nieuwe type biologische brandstof voor zijn vrachtwagens. De brandstof is afkomstig van voedselafval en is gebaseerd op biomethaan, dat zo'n 70% minder koolstofdioxide vrijgeeft diesel. Een volle tank is goed voor zo'n 800 kilometer, oftewel bijna twee keer het huidige gemiddelde. "We kunnen nu aan onze winkels leveren, zonder dat we onderweg bij moeten tanken," zegt Justin Laney van John Lewis Partnership, dat verantwoordelijk is voor de leveringsketen van Waitrose. Volgens brandstofleverancier CNG Fuels heeft de keten tien nieuwe vrachtwagens aan zijn wagenpark toegevoegd, die allemaal op de biobrandstof lopen. (Reuters)

VS: WinCo Foods maakt winst tweede kwartaal bekend

Sysco Corporation heeft in zijn tweede kartaal een significante winsttoename gehad. De omzet steeg met 10,7% tot $13,5 miljard (€12,7 miljard). Met uitsluiting van zijn Brakes-keten nam de omzet echter af met 0,2% tot $12,1 miljard (€11,4 miljard). De bruto winst steeg met 19,2% tot $2,6 miljard (€2,5 miljard). De bruto winstmarges namen met 137 basispunten toe tot 19,11%. Met uitsluiting van Brakes nam de bruto winst met 2,9% toe tot $2,2 miljard (€2,1 miljard).
Klik hier om meer te lezen op delimarketnews.com.

Australië: Woolworths richt zich op selfservice

Woolworths is vervangt bij zijn vestigingen in Australische binnensteden bijna alle traditionele kassarijen met selfservice-stations. De nieuwe service is onderdeel van een uitgebreide vernieuwingsstrategie om consumenten terug te winnen. De focus op selfservice staat haaks op de aanpak van voornaamste concurrent Coles, dat zich juist meer richt op traditionele kassa's en experimenteert met een limiet op het aantal producten voor de selfservicekassa. Coles zou volgens analisten per jaar zo'n AU$1,1 miljard (€790 miljard) verliezen door gesjoemel met de selfservicekassa, waarbij de keten zelf de hoogte van deze schadepost ontkent. (news.com.au)

Zweden: Vertrekkend Axfood-CEO dringt bij opvolger aan op groei

Volgens de vertrekkende CEO van het Zweedse Axfood, Anders Strålman, moet zijn opvolger Klas Balkow zich focussen op meer groei. Strålman sprak met ESM Magazine over het positieve jaarresultaat van zijn bedrijf. In het afgelopen jaar nam de netto omzet met 5,1% toe tot SEK 43,4 miljard (€4,6 miljard). Onlangs nam Axefood de ketens Eurocash Food AB en Norgesgruppen over.
Klik hier om meer te lezen op esmmagazine.com.

"Ierse stakingsacties Tesco onrechtmatig"

Retail Ireland heeft in een verklaring aangegeven dat de geplande staking door werknemers van Tesco Ireland onrechtmatig en onredelijk zouden zijn. De werknemers zijn lid van de Mandate Trade Union. Een woordvoerder van de Ibec-groep zei dat de staking in strijd is met de richtlijnen van de Workplace Relations Commission en de Labour Court. Maeve McElwee van Ibec zegt dat de plannen van Mandate haaks staan op een goede relatie met een werkgever, die volgens haar naar behoren functioneert met betrekking tot de afgesproken arbeidsvoorwaarden en de huidige markttrends. (esmmagazine.com)

Publicatiedatum: 14-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: