Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sea Life vraagt om sladonaties voor hun schildpadden

Sea Life deelde mee dat ook zij het tekort aan sla in het Verenigd Koninkrijk merken. Het bedrijf heeft in het VK acht aquariums, waarin twaalf groene schildpadden leven die voornamelijk de schaarse groenten consumeren. Ze roepen de bezoekers op om sla of broccoli op te sparen, zodat de schildpadden genoeg te eten krijgen. 

Dan McLaughlan, een aquariumbeheerder, zegt dat de schildpadden er niet om geven om af en toe boerenkool of rucolasla te eten. Ze zijn echter zo gewend aan de lekkere producten, dat het voeren van andere producten veel tijd kost. Ze negeren de minder lekkere producten totdat ze doorhebben dat ze geen andere keuze hebben. 

Volgens het persbericht door Merlin Entertainments, de eigenaar van de Sea Life Centres, kan één groene schildpad (een tiener genaamd Ernie) 3 kg ijsbergsla, 7 kg komkommers en 3 kg broccoli in één week naar binnen werken. Door donaties van de bezoekers kunnen de schildpadden gevoed blijven. 

Publicatiedatum: