Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schots parlement stemt tegen Brexit

Het Schotse parlement heeft tegen de Brexit gestemd. Een meerderheid van 90 tegen 34 stemden tegen het in werking zetten van Artikel 50 van het Verdrag van Lissabon. Dat artikel moet in werking gezet worden om de Brexit in gang te zetten. Eerder oordeelde de Supreme Court dat het Britse parlement over de plannen moet stemmen.



De uitspraak van de Supreme Court stelde echter ook dat de parlementen van Schotland, Wales en Noord-Ierland niet geraadpleegd hoeven te worden. Daardoor hebben deze delen van het Verenigd Koninkrijk het gevoel dat ze niet gehoord worden. "Deze uitslag is veel meer dan alleen symbolisch. Het is een test of er naar de Schotse stem geluisterd wordt en of onze wensen binnen het Britse proces vertegenwoordigd worden," aldus de Schotse premier Nicola Sturgeon

De uitslag is niet bindend, maar geeft wel Schotlands positie weer. Volgens sommigen kan dit dienen als basis voor een tweede referendum over Schotse onafhankelijkheid.

bron: dw.com
Publicatiedatum: