Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Turkije profiteert van opheffen handelsembargo Rusland op citrus

Rusland heeft het handelsembargo op citrus opgeheven. Dit is voor de Turkse exporteurs heel gunstig. Mustafa Vardar, voorzitter van de West Mediterranean Exporters' Association (BAIB), beweert dat de export uit de Turkije (Antalya, Burdur en Isparta) begin 2017 een goede start heeft doorgemaakt. In de eerste maand van 2017 bereikten ze een bedrag van $130 miljoen (ongeveer Ä12,2 miljoen). Dat is een toename van 30% ten opzichte van vorig jaar. 

De statistieken vermelden dat er bij de helft van de groenten- en fruitexport een toename te zien was, nadat de Russische federatie de grenzen opende voor Turkse citrus. Er is een ontwikkeling te zien in de activiteiten voor alternatieve markten. "BAIB richtte zich op projecten om overzeese marktactiviteiten op georganiseerde wijze voort te zetten. De vertegenwoordigers van de groenten- en fruitsector, die ook deelnamen aan de Fruit Logistica Fair in Duitsland, zullen marktonderzoeken uitvoeren in de Verenigde Arabische Emiraten. 

De export naar Iran nam met 137,9% toe. Daarnaast nam de export naar Kazachstan met 358,9% toen, waardoor het bedrag neerkwam op $5,4 miljoen (ongeveer Ä5 miljoen). Hoewel Rusland de embargo op citrus heeft opgeheven, is er nog wel een embargo op appelen, peren, druiven, aardbeien, bloemkool, tomaten, uien, broccoli en komkommers. 


Publicatiedatum: 14-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: