Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Britse minister vindt claim ´slacrisis´ overdreven

Engelsen aan de waterkers in tijden van schaarste

In tegenstelling tot spinazie, courgette en sla, die door sommige supermarkten op rantsoen gezet zijn, gedijt de witte waterkers uitstekend in het koude, natte weer dat de telers in Zuid Spanje parten speelt, meldt The Times

De belangrijkste importeur van waterkers heeft zijn verkopen bijna zien verdubbelen van 350.000 zakken per week in januari vorig jaar tot 650.000 zakken per week deze winter. De Watercress Company, de grootste leverancier van het VK, heeft nog eens 200.000 zakken in een week verkocht en de verkoop in grote steden zijn omhooggeschoten. In Londen is de verkoop in vergelijk met vorig jaar met 30% gestegen. 

Lord Tebbit vindt claim ´slacrisis´ overdreven
De voormalig minister voor de Conservatieve partij, Lord Tebbit, heeft de suggestie dat het huidige tekort aan sla een ´crisis´is volledig belachelijk gemaakt, schrijft de BBC. Het laat volgens hem een "schrijnend gebrek aan begrip" van de Engelsen zien. Hij maakte deze opmerking nadat Barones Jones of Whitchurch deze term in de Britse Eerste Kamer gebruikte om de lege schappen in de winkels te beschrijven. 

Britse fourageur heeft oplossing voor slacrisis
Terwijl de prijzen van courgettes omhoog vliegen en supermarkten je favoriete sla op rantsoen heeft gezet, gelooft één man dat hij de oplossing gevonden voor de Britse slacrisis. Fourageur Mark Williams vindt dat we meer onkruid moeten eten. Hij vraagt de consumenten de "smakeloze, geïmporteerde Spaanse sla" de rug toe te keren en in plaats daarvan de natuur in te trekken voor onze groente. Er groeien volgens hem zelfs in februari tientallen alternatieven voor supermarktgroenten langs de kust, in bosgebieden en zelfs in dorpen en steden. Hij heeft een lijst van zes planten opgesteld:

  • Wilde knoflook
  • Bladloze prei
  • Kleine veldkers
  • Paarse postelein
  • Vogelmuur
  • Waterkers
Publicatiedatum: