Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mangosector Ghana kampt met overaanbod

In Ghana kampen zowel producenten als verwerkers van mango's met een tekort aan afzetmogelijkheden tijdens het mangoseizoen. Dit probleem komt voort uit het feit dat er in het land maar één mangoras wordt geteeld, waardoor er een overaanbod ontstaat die de lokale verwerkende industrie niet aankan.

In tijden van overaanbod gaan er tonnen mango's verloren. Volgens Joseph Baidoo-Williams, consultant bij PME, lopen de jaarlijkse verliezen binnen de Ghanese mangosector op tot wel €62 miljoen. "Verwerkers hebben niet de capaciteit om onze aanvoer te verwerken, terwijl zij op andere momenten juist vragen om grondstoffen," vertelt Obed Amevor, van Yilo Krobo Mango Farmers. "We hebben ook gemerkt dat ze niet over de middelen beschikken om in te kopen. De meeste telers zijn GlobalGAP-gecertificeerd, wat betekent dat de producten aan alle kwaliteitseisen voldoen."

Landbouweconoom Daniel Komayire vertelt dat het aanplanten van andere rassen een oplossing zou zijn. Op deze manier wordt het seizoen verlengd en kunnen verwerkers hun grondstoffen lokaal inkopen op het moment dat zij ze nodig hebben."

Publicatiedatum: