Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Mangosector Ghana kampt met overaanbod

In Ghana kampen zowel producenten als verwerkers van mango's met een tekort aan afzetmogelijkheden tijdens het mangoseizoen. Dit probleem komt voort uit het feit dat er in het land maar één mangoras wordt geteeld, waardoor er een overaanbod ontstaat die de lokale verwerkende industrie niet aankan.

In tijden van overaanbod gaan er tonnen mango's verloren. Volgens Joseph Baidoo-Williams, consultant bij PME, lopen de jaarlijkse verliezen binnen de Ghanese mangosector op tot wel €62 miljoen. "Verwerkers hebben niet de capaciteit om onze aanvoer te verwerken, terwijl zij op andere momenten juist vragen om grondstoffen," vertelt Obed Amevor, van Yilo Krobo Mango Farmers. "We hebben ook gemerkt  dat ze niet over de middelen beschikken om in te kopen. De meeste telers zijn GlobalGAP-gecertificeerd, wat betekent dat de producten aan alle kwaliteitseisen voldoen."

Landbouweconoom Daniel Komayire vertelt dat het aanplanten van andere rassen een oplossing zou zijn. Op deze manier wordt het seizoen verlengd en kunnen verwerkers hun grondstoffen lokaal inkopen op het moment dat zij ze nodig hebben."


Publicatiedatum: 20-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: