Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Argentinië zet in op meer exotisch fruit

Het Centrum voor Validatie van Landbouwtechnologie (CEDEVA) van Mision Tacaaglé (Formosa) heeft al veel bereikt met betrekking tot citrus, bananen, mango's en papaya. Het CEDEVA heeft echter ook vooruitgang geboekt aan de hand van zijn validatiewerk op het gebied van de introductie van nieuwe fruitrassen.

Het CEDEVA heeft deze nieuwe fruitrassen onderzocht. Hieronder vallen gekweekte, exotische en in het wild voorkomende fruitrassen. Er is zo achterhaald hoe dit fruit zich ontwikkelt in commerciële teelt en wat de mogelijkheden op de markt van deze fruitrassen zijn. De voornaamste rassen, die door het CEDEVA zijn onderzocht, betreffen bananen, mango's, citrus, papaya, ananas, guave, lychee, pitahaya, carambola, cherimoya, passievrucht, kaki, acerola, granaatappelen, abrikozen en perziken.

Een van de fruitsoorten die door de landbouwdeskundigen van het CEDEVA Tacaaglé is onderzocht is de longan. Deze exotische fruitsoort komt oorspronkelijk uit Azië. Aan de hand van de positieve resultaten van het onderzoek heeft het CEDEVA hoge verwachtingen van de longan. De longan (Dimocarpus longan) valt onder de lychee-familie hoewel de lychees en longan erg van elkaar verschillen. De longan is kleiner en smaakt anders dan de lychee. De smaak is zuur met wat zoete accenten. Het fruit staat wegens zijn kleur en vorm ook wel bekend als drakenoog.

De teelt van longan in Argentinië is van groot belang. Volgens deskundigen zijn ze buiten Azië heel moeilijk te vinden als versproduct. De houdbaarheid van deze fruitsoort is namelijk beperkt. Ze zijn echter wel voor handen als gedroogd fruit of in conserven. Het fruit heeft een beetje harde schil, terwijl de binnenkant geleiachtig is en wat doet denken aan druiven. De smaak heeft wat weg van mango's. De longan is rijk aan vitamine A en C en bevat ijzer, koper, zink, proteïne, magnesium, fosfor en kalium.

Publicatiedatum: 14-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: