Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
20,000 ton grotere sinaasappelexport voor Egyptische El Adawy

De Nile Establishment for International Trade zoekt naar manieren om in 2017 het volume aan sinaasappelen met 20.000 ton te vergroten. De totale waarde zou hiervan neerkomen op ongeveer $27 miljoen (Ä25,3 miljoen). Het hoofd van export en logistiek van het bedrijf, Nader Shanab, gaf aan dat zijn als doelstelling een toename van 46% is gesteld.

Volgens Shanab heeft de huidige situatie omtrent de Egyptische pond ervoor gezorgd dat het bedrijf meer uit wil breiden in zijn export naar zijn vaste markten. Dit zijn landen als onder andere Rusland, Nederland, Saoedi-ArabiŽ, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, JordaniŽ en Irak. Het bedrijf ziet er ook naar uit om nieuwe opkomende markten aan te boren, waaronder ook China. Er zijn al handelsovereenkomsten met China getekend en de Nile Establishment for International Trade hoopt een deel van deze markt in handen te krijgen.

De Nile Establishment for International Trade heeft geen eigen teeltbedrijven, maar laat grote bedrijven met een grootte van tussen de 10.000 en 20.000 feddans (tussen de 4.200 en 8.400 hectare) door middel van leasecontracten door andere partijen gebruiken. Van de totale productie wordt volgens Shanab 95% geŽxporteerd en gaat 5% naar de binnenlandse markt.

De Nile Establishment For International Trade is een dochteronderneming van de El Adawy Company for International Trade. Het bedrijf exporteert groente en fruit naar de EU Rusland, OekraÔne, het Verre Oosten, Afrika en het Midden-Oosten.

Publicatiedatum: 15-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: