Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe hotmelt voor agrarische verpakkingen

De voorschriften voor de verpakking van groente en fruit van ofwel golfkarton (zoals UNIQ, P84 of andere bestaande modellen), compacte kartonnen trays of zelfs cellulair polypropyleen, zijn veel strenger dan voor andere verpakkingen. Het bevat immers een levend product en ondergaat koeltransport dat soms per vlucht of tijdens transoceanische verscheping enkele weken kan duren met grote temperatuurverschillen in de hele toeleveringsketen.

In de afgelopen tien jaar is hotmelt op basis van metalloceen op grote schaal in industriŽle verpakkingen gebruikt, maar het is niet algemeen geaccepteerd in de groenten- en fruitsector. Dit is vooral omdat, ondanks de hoge prijs, er geen betere prestaties zijn aangetoond dan bij de traditionele op EVA gebaseerde lijmsoorten.Door een gezamenlijk onderzoek met verschillende soorten klanten (kartonfabrikanten, kledingwinkels en verzamelcentra) zijn de verschillende variabelen geÔdentificeerd die het lijmen in verschillende stations beÔnvloeden en is er een protocol voor het gebruik opgesteld waardoor ook tuinbouwklanten metalloceen technologie in hun kartonnen verpakkingen zullen kunnen opnemen. Hiervoor moest er een specifieke formule ontwikkeld worden.

Het nieuwe product (SEMPACOL Innovatie AGRI) wordt gepresenteerd tijdens de Fruit Logistica 2017 (Berlijn, 8-10 februari). Het stelt groenten en fruitverpakkers in staat om hun productinvestering met de hoogste kwaliteit te beschermen totdat het de eindverbruiker bereikt.

BADRINAS is de oudste producent van hotmelt in Spanje, marktleider in dit segment en erkend door alle belangrijke kartonfabrikanten.

Voor meer informatie:
BADRINAS SA
Tel. +34 93 460 78 20
E-mail: info@badrinas.com
www.badrinas.com/agricultura/

Publicatiedatum: 27-2-2017

  

Reacties:


Mooi artikel maar geeft een toch verkeerd beeld van de feiten. Er is wel degelijk aangetoond dat hotmelts op Metalloceen basis vele voordelen geven boven EVA hotmelts. In Benelux wordt inmiddels meer dan de helft van de AGF trays opgezet met Metalloceen gebaseerde hotmelts met minimaal 20% lager verbruik, geurloos, thermisch hogere stabiliteit, geen verstoppingen dus optimale Productie prestaties, minder vervuiling en onderhoudskosten hotmelt apparatuur, betere hechtings eigenshappen en grotere bandbreedte diepvries- en warmtebestendiheid. Naast kwalitatief uiterst positieve eigenshappen ook nog eens duurzamer. Indien u al niet over bent kunt u gerust contact met mij opnemen voor een persoonlijk gesprek.
Dirk van Dop, AGF tray opzet specialist HB Fuller
D.(Dirk) van Dop, 'S-GRAVENZANDE (email) - 27-2-2017 12:55:37


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: