Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Britse aardappeltelers kunnen £37.000 meer inkomen creëren

Rob Clayton van AHDB Potatoes heeft een analyse gepubliceerd, waarin wordt gekeken naar 25% van de aanwezige aardappeltelers op de Scotland Farmers-conferentie. Deze 25% betreft de grootste teeltbedrijven die aanwezig zijn.

Clayton kwam er zo achter dat door efficiënter energieverbruik en het verbeteren van de zaadhoeveelheid de gemiddelde aardappelteler in Schotland zo'n £37.000 (€43.400) aan extra inkomen kan verkrijgen.

"De telers halen wegens verschillende redenen dit extra inkomen nu niet binnen. Door de verhouding tussen stikstof en zaden te veranderen en simpele investeringen te doen om bijvoorbeeld de opslag te verbeteren, kan er uiteindelijk een significant verschil worden bereikt," zegt Clayton.

"We moeten de telers meer ondersteunen, zodat ze de productiviteit van hun methodes kunnen verbeteren, meer opbrengst kunnen verkrijgen en hun winstmarges kunnen verbeteren. Ons Strategic Potato Farm Programme speelt daarbij een sleutelrol."

Toen AHDB in 2015 voor het laatst deze analyse uitvoerde, was de gemiddelde aardappelopbrengst in het Verenigd Koninkrijk 48,8 ton per hectare. Duitsland, Frankrijk en België hadden toen een opbrengst van meer dan 50 ton per hectare. 

Dit verschil kwam voor een groot deel doordat de andere landen een beter klimaat en een meer geschikte bodem hadden. Er werd toen echter ook al opgemerkt dat er nog veel ruimte voor verbetering was bij Britse aardappeltelers.


Publicatiedatum: 14-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: