Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Heembouw reserveert 12 ha in Nieuw Reijerwaard

Heembouw wil in Nieuw Reijerwaard een groot distributiecentrum realiseren. Voor de 12 hectare grond die daarvoor nodig is hebben Volbregt Smit, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), en commercieel directeur Rinus Verhey van Heembouw een overeenkomst getekend. De overeenkomst betreft een reservering van een kavel van 12 hectare aan de Laurierweg. Het beoogde distributiecentrum bestaat uit twee hallen van elk 30.000 vierkante meter. De overeenkomst werd in Berlijn getekend tijdens de beurs Fruit Logistica 2017.Heembouw is gespecialiseerd in ontwerp en realisatie van bedrijfsruimten voor de verhuur en verkoop. Het distributiecentrum op Nieuw Reijerwaard is bestemd voor verhuur of verkoop aan bedrijven uit de agro/vers/food/logistiek sector.
 
Voorzitter Volbregt Smit van de GRNR: "De komst van Heembouw laat zien dat zij, net als wij, vertrouwen hebben in de goede bereikbaarheid van Nieuw Reijerwaard en de clustering van bedrijven in de agro/vers/food/logistiek. Dit distributiecentrum verbreedt het aanbod van Nieuw Reijerwaard enorm en maakt het voor bedrijven nog aantrekkelijker om zich hier te vestigen."
 
Commercieel directeur Rinus Verhey van Heembouw is positief over de samenwerking. "Nieuw Reijerwaard leent zich uitstekend voor de vestiging van agro- en foodgerelateerde partijen. Wij zijn inmiddels met een aantal geïnteresseerde kandidaten in gesprek."
 
Nieuw Reijerwaard
Nieuw Reijerwaard is een uitbreiding van 96 ha op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk: BTO en Verenambacht. Gezamenlijk vormen zij Foodcenter Reijerwaard: het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. Foodcenter Reijerwaard ligt centraal in Nederland, vlakbij de Rotterdamse haven en gunstig gelegen ten opzichte van snelweg A15, A16 en A29. Hier bevindt zich een hoge concentratie van foodgerelateerde bedrijven, zoals The Greenery, Bakker Barendrecht en Van Gelder. Door deze gunstige ligging is Nieuw Reijerwaard uitermate geschikt voor het hergroeperen van de belangrijke overzeese (longsea) en Europese (shortsea) import en export van verse groenten en fruit en alle aanverwante bedrijvigheid.

De Gemeenschappelijk Regeling Nieuw Reijerwaard (kortweg GRNR) is het samenwerkingsverband tussen de gemeenten Ridderkerk, Barendrecht en Rotterdam met als taak de ontwikkeling van Nieuw Reijerwaard tot duurzaam en innovatief bedrijventerrein in de agro,- vers,- foodsector te realiseren.

Voor meer informatie:
www.heembouw.nl

Foodcenter Reijerwaard
Verbindingsweg 38
2988 CE Ridderkerk
+31 (0) 180 2000 30
info@foodcenterreijerwaard.eu
www.foodcenterreijerwaard.eu

Publicatiedatum: 13-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: