Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Metro-aandeelhouders stemmen in met split-off | Coop Alleanza 3.0 breidt uit in Calabria

Aldi wordt vijfde grootste supermarkt van VK

Robots in Amazonīs nieuwe supermarkt
De hypermoderne supermarkten van Amazon kunnen met slechts drie stafleden worden bestierd, aldus een artikel van The New York Post. Amazon overweegt supermarkten met twee verdiepingen en een winkelruimte van tussen de 930 en 3700 vierkante meter. De winkels zouden voornamelijk gebruik maken van robots. (businessinsider.com

Fusie voor Stop & Shop-afdelingen New York en New England
Ahold USA en Delhaize America hebben plannen bekend gemaakt om hun Amerikaanse merken te versterken. De plannen houden onder andere in dat Stop & Shop New York Metro en Stop & Shop New England Divisions samen tot een organisatie worden gefuseerd. Een enkele organisatie voor Stop & Shop zou volgens het bedrijf het merk verbeteren en beter het merk over kunnen brengen naar de consument. (drugstorenews.com)

Metro-aandeelhouders stemmen in met split-off
Aandeelhouders hebben ingestemd met een plan om de Duitse retailers te splitsen in twee verschillende bedrijven. Het ene bedrijf zal zich richten op de groothandelssector en het hypermarktsegment, terwijl het andere bedrijf zich exclusief richt op de retail van elektronische en huishoudelijke apparaten. Bij de stemming bleek 99,95% van alle aandeelhouders voor dit besluit te zijn.  Metro is een conglomeraat met 2.000 winkels in 29 landen. In de afgelopen jaren is er gereorganiseerd om meer te focussen op elektronica en een cash & carry-format. Eerder heeft Metro zijn Kaufhof-warenhuizen en de Real-supermarkten in Oost-Europa verkocht.  (Reuters)

Coop Alleanza 3.0 breidt uit in Calabria
De grootste coŲperatie van ItaliŽ, Coop Alleanza 3.0 heeft gewerkt aan meer uitbreiding in de regio Calabria. Het bedrijf heeft een franchise-overeenkomst getekend met de grootste regionale retailer van Calabria, de AZ-groep. Vanaf 22 februari zullen alle 34 hypermarkten en supermarkten van de AZ-groep opereren onder het merk van Coop Alleanza 3.0. Daarmee komt de totale verkoopruimte op een oppervlak van meer dan 80.000 vierkante meter. (esmmagazine.com)

Aldi wordt vijfde grootste supermarkt van VK
Aldi heeft The Co-Operative ingehaald als de vijfde grootste supermarktgroep van het Verenigd Koninkrijk. Uit statistieken van Kantar Worldpanel blijkt hoe snel Aldi een opmars heeft gemaakt in de Britse supermarktsector. De omzet van Aldi steeg in de periode van 12 weken tot 29 januari jaar op jaar met 12,4%. Hierdoor kreeg Aldi een marktaandeel van 6,2%, wat meer is dan het aandeel van Co-op van 6,0%. De beste resultaten kwamen van Morrisons, dat in deze periode een omzettoename had van 1,9% en dat een stijging in marktaandeel had van 10,8% tot 10,9%. (Reuters)



Eerste Duitse supermarkt voor voedseloverschot
In Duitsland is voor het eerst een supermarkt geopend dat producten verkoopt, die anders zouden worden weggegooid. De onderneming is volgens DW-journalist Irene Banos Ruiz slechts een kleine stap om voedselverspilling tegen te gaan, maar laat tevens een groeiend sociale bewustwording ten opzichte van voedselverspilling zien. De winkel bevindt zich in Keulen en is de derde winkel in zijn soort in de EU. De supermarkt verkoopt allerlei producten, van groente tot bier. De overeenkomst tussen alle producten is dat ze door andere supermarkten op het punt stonden om te worden weggegooid. (dw.com)

Wal-Mart vergroot aandeel in JD.com
Wal-Mart Stores, Inc. heeft zijn aandeel in China's tweede grootste online retailgroep JD.com vergroot. Het Amerikaanse bedrijf heeft sinds eind december een aandeel van 12,1% in JD.com. In oktober vn 2016 was dit aandeel nog 10,8%. Drie maanden daarvoor werd het aandeel van Wal-Mart al uitgebreid van 5,9% tot 10,8%. (dealstreetasia.com)

Alibaba opent kantoor in AustraliŽ
De Alibaba Group heeft onlangs in Melbourne zijn nieuwste buitenlandse hoofdkwartier geopend. Het nieuwe kantoor moet 1.300 Australische en 400 Nieuw-Zeelandse ondernemingen ondersteunen via de retailplatformen Tmall en Tmal Global van Alibaba. Ook worden er met de nieuwe locatie nieuwe retailpartners aangetrokken. (cnbc.com

AustraliŽ: Leveranciers gewaarschuwd voor prijzenoorlog
Voedselproducenten worden ervoor gewaarschuwd dat de lage supermarktprijzen voorlopig nog aan zullen houden. De waarschuwing komt van de Australische Food and Grocery Council (AFGC), dat aangeeft dat bedrijven mogelijk in het buitenland moeten produceren om kosten te verlagen. De huidige prijzenoorlog in de Australische supermarktsector is nu al ongeveer zes jaar aan de gang. (abc.net.au

Mercadona domineert Spaanse sector, Lidl in opkomst
In 2016 heeft Mercadona zijn positie als de grootste supermarktketen van Spanje verstevigd. De keten had een aandeel van 22,9% van het totale omzetvolume van de Spaanse supermarktsector. Statistieken van Kantar Worldpanel laten verder zien dat alleen Lidl in deze periode in de Spaanse sector is gegroeid. Het marktaandeel nam met 0,5% toe tot 4,1%. 
Klik hier om meer te lezen op internationalsupermarketnews.com

VK: Booker ontkracht zorgen over fusie met Tesco
De directie van Booker wil actief de zorgen wegnemen die zijn ontstaan onder duizenden buurtwinkeleigenaren, nu het bedrijf gaat fuseren met Tesco. CEO Charles Wilson en managing director Steve Fox proberen met een tour door het Verenigd Koninkrijk de winkeleigenaren die met Booker samenwerken ervan te overtuigen wat de voordelen zijn van de fusie van £3,7 miljard (Ä4,3 miljard). (retailgazette.co.uk

VS: Inserra breidt samenwerking met lokale telers uit
Inserra Supermarkets gaat dit jaar zijn partnerschappen met telers in New Jersey uitbreiden. Hierdoor komen meer lokaal geteelde versproducten bij de ShopRite-keten van Inserra terecht. Het familiebedrijf Inserra heeft 17 ShopRite-vestigingen in de regio's Bergen, Hudson en Passaic. Ook heeft het bedrijf vestigingen in New York en vijf winkels in Rockland County. (Inserra Supermarkets)

Lulu plant 20 nieuwe supermarkten in Saoedi-ArabiŽ
De Lulu Group is van plan om met 2020 het netwerk van acht hypermarkten in Saoedi-ArabiŽ uit te hebben gebreid met 20 nieuwe vestigingen. Onlangs opende de groep een hypermarkt in de stad Hail in de noordwestelijke regio van Saoedi-ArabiŽ. (gulfnews.com




Publicatiedatum: 8-2-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: