Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verband tussen straatverkoop van fruitsalades en ziekte-uitbraken in India

Voor een onderzoek door het Lords Universal College werden fruitsalades van tien lokale markten getest. Het onderzoek toonde aan dat de fruitsalades ziekteverwekkers bevatten, zoals Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Salmonella sp. en Pseudomonas sp. 

Het ontstaan van ziekteverwekkers kan liggen aan onzorgvuldige behandeling, het schoonmaken met besmet water en onhygiënische gebruiksvoorwerpen. Daarnaast kunnen ziekteverwekkers ook overgebracht worden via ander besmette groenten en fruit. Al deze oorzaken leidden tot meer ziekteverwekkers in de fruitsalades die op straat verkocht worden. 

Er zijn in het land geen internationale of lokale standaarden voor voedsel. Het standaardiseren van gezondheids- en veiligheidstoestanden van zulke producten zou geregeld moeten worden door bevoegde autoriteiten. Zij kunnen het risico op bacteriële ziektes beperken.


Publicatiedatum: