Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe tegemoetkoming werkgevers: het lage- inkomensvoordeel

Per 1 januari 2017 is het lage-inkomensvoordeel (LIV) ingegaan voor werkgevers. Deze regeling is een tegemoetkoming voor werkgevers in de loonkosten voor werknemers met een laag loon. Het voordeel kan oplopen tot Ä2.000 per werknemer per jaar. UWV beoordeelt op basis van uw aangiften voor welke werknemers u recht hebt op het lage-inkomensvoordeel. De Belastingdienst betaalt deze vervolgens automatisch het volgende kalenderjaar aan u uit. U hoeft zelf dus geen aanvraag in te dienen.

Het LIV is een nieuwe, jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers met werknemers die een laag inkomen hebben en maakt onderdeel uit van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). U heeft recht op deze tegemoetkoming voor elke werknemer die aan de volgende drie voorwaarden voldoet:

1. De werknemer heeft een gemiddeld uurloon van minimaal 100% en maximaal 125% van het wettelijk minimumloon (van een 23-jarige). De werknemer mag jonger zijn dan 23 jaar.
  • Voor werknemers die tussen 100% en 110% van het wettelijk minimumloon verdienen, krijgt u maximaal Ä 2.000 per werknemer per jaar.
  • Voor werknemers die tussen 110% en de 125% van het wettelijk minimumloon verdienen, krijgt u maximaal Ä 1.000 per werknemer per jaar.
2. De werknemer heeft ten minste 1.248 verloonde uren per jaar.
3. De werknemer heeft de AOW-leeftijd nog niet bereikt.

Klik hier voor meer informatie over de regeling.

Publicatiedatum: 20-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: