Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Run op gratis fruitbomen in Limburg

Het loopt storm sinds de gemeente Weert afgelopen vrijdag, 3 februari, bekendmaakte dat inwoners gratis fruitbomen of -struiken kunnen aanvragen. Al 1.530 inwoners vulden het aanvraagformulier voor een gratis fruitboom in, vertelt woordvoerder Frank Speet van de gemeente. Vooral de laagstambomen zijn populair. De helft van de aanvragers wil een laagstam appel-, peren-, pruimen- of kersenboom, 10% kiest voor een hoogstamboom en 40% wil het liefst bessenstruiken.

Al twee keer eerder organiseerde de gemeente Weert een actie waarbij inwoners een gratis boom of struik konden bestellen. In twee jaar tijd hebben toen 300 inwoners een aanvraag gedaan. Met de actie 'Plant je eigen fruit in je tuin' worden voor het eerst gratis fruitbomen en –struiken ter beschikking werden gesteld. Doel van de gemeente is dat er meer bloeiende bomen en struiken komen die als voedselbron voor insecten en bijen kunnen dienen.

Inwoners kunnen maximaal één boom of vijf bessenstruiken kiezen. Er is keuze uit appelbomen (Elstar), perenbomen (Concorde), pruimenbomen (Reine Victoria), kersenbomen (Regina), blauwe bessenstruiken (Bluecrop), rode bessenstruiken (Jonkheer van Tets), rode kruisbessenstruiken (Pax) en frambozenstruiken (Malling Promise). De actie loopt nog tot 24 februari.

Bron: NFO
Publicatiedatum: