Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
G.E.V.A. Sicilië

Eerste fingerlimes van substraat geoogst

Bij G.E.V.A. op Sicilië zijn de eerste op substraat geteelde fingerlimes geoogst. Het bedrijf wordt gerund door de gebroeders Vita.



De fingerlime (Microcitrus australasica) is een citrus die van origine afkomstig is uit Australië.



Het telen van dit fruit op substraat (kokosvezel) in een beschermde omgeving is mogelijk een goede commerciële oplossing. Het is een bijzonder product dat bestemd is voor de nichemarkt. Dankzij zijn unieke smaak en textuur wordt het fruit echter steeds populairder in gastronomische kringen.



De vrucht heeft anti-bacteriële eigenschappen, bevordert de spijsvertering, is verfrissend en vochtafdrijvend. Daarnaast is het een goede bron van vitamine C en B6, foliumzuur en kalium.


G.E.V.A. is er in geslaagd een subtropisch klimaat na te bootsen in een volledig geautomatiseerde kas. De planten kunnen zich op deze manier zo natuurlijk mogelijk ontwikkelen waarbij fytosanitaire behandelingen beperkt kunnen blijven. Het is een gesloten systeem. Al het met meststoffen verrijkte water wordt hergebruikt wat kostenbesparend en milieuvriendelijk is.


De eerste experimentele volumes werden geteeld met de steun van kwekerij Maimone Guiseppe Alessio. "We hebben tot dusver zeven rassen geplant en de komende maanden zullen we er nog zes testen om te zien welke het meest geschikt zijn voor ons bedrijf." 
Publicatiedatum: