Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
G.E.V.A. Sicilië

Eerste fingerlimes van substraat geoogst

Bij G.E.V.A. op Sicilië zijn de eerste op substraat geteelde fingerlimes geoogst. Het bedrijf wordt gerund door de gebroeders Vita.De fingerlime (Microcitrus australasica) is een citrus die van origine afkomstig is uit Australië.Het telen van dit fruit op substraat (kokosvezel) in een beschermde omgeving is mogelijk een goede commerciële oplossing. Het is een bijzonder product dat bestemd is voor de nichemarkt. Dankzij zijn unieke smaak en textuur wordt het fruit echter steeds populairder in gastronomische kringen.De vrucht heeft anti-bacteriële eigenschappen, bevordert de spijsvertering, is verfrissend en vochtafdrijvend. Daarnaast is het een goede bron van vitamine C en B6, foliumzuur en kalium.


G.E.V.A. is er in geslaagd een subtropisch klimaat na te bootsen in een volledig geautomatiseerde kas. De planten kunnen zich op deze manier zo natuurlijk mogelijk ontwikkelen waarbij fytosanitaire behandelingen beperkt kunnen blijven. Het is een gesloten systeem. Al het met meststoffen verrijkte water wordt hergebruikt wat kostenbesparend en milieuvriendelijk is.


De eerste experimentele volumes werden geteeld met de steun van kwekerij Maimone Guiseppe Alessio. "We hebben tot dusver zeven rassen geplant en de komende maanden zullen we er nog zes testen om te zien welke het meest geschikt zijn voor ons bedrijf." 

Publicatiedatum: 16-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: