Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ISAAQ appelen vanaf 2018 ook in Italië geteeld

De overeenkomst voor de teelt van het appelras Isaaq in het Italiaanse Val di Non is rond. Melinda zal de appel gaan vermarkten en heeft voor het ras gekozen vanwege zijn smaak, ziektebestendigheid, goede houdbaarheid en handige formaat. 



"Dit is een belangrijke samenwerking voor het consortium in de regio Trentino," verklaart Melinda. "Met dit nieuwe ras breiden we ons portfolio uit. Volgend voorjaar zullen de eerste bomen in Val di Non geplant worden."

"Isaaq beschikt over een aantal unieke kenmerken die het ras zo interessant maken. De appel is knapperig, heeft een heerlijke smaak, goede zoet-zuurbalans en een aantrekkelijke rode schil."



"Voor de handel zijn de aantrekkelijke kleur en de uitstekende houdbaarheid vooral van belang. De hedendaagse consument wil geen voedsel verspillen en vanwege zijn lange schapleven is Isaaq dan ook een goede keuze."

Michele Odorizzi, directeur van het consortium, is blij met de overeenkomst. "Isaaq biedt ons dubbele kansen. Enerzijds omdat het ras aan zal spreken bij een grote groep consumenten die op zoek is naar handige appel om mee te nemen. Anderzijds biedt het ras nieuwe kansen aan onze telers omdat het bestand is tegen appelschurft en geschikt is om geteeld te worden in gebieden die hier gevoelig voor zijn."



Melinda vertelt dat Isaaq wereldwijd al in ruim 40 landen geteeld wordt. Trentino mag hierbij niet ontbreken. De teelt van het ras zal een positieve impuls aan de regio's Val di Non en Val di Sole geven dankzij zijn ziektebestendigheid en productiviteit. "Wij willen met respect voor mens en milieu kwaliteitsappelen telen volgens de standaarden van het consortium en die goede inkomsten opleveren voor onze leden."

Melinda zal de nieuwe appel presenteren tijdens Fruit Logistica, hal 4.2, stand B-09.

Voor meer informatie:
Simone Innerebner
KIKU G.M.B.H.
Tel: +39 0471 661 734
Publicatiedatum: