Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiele omzet en EBIT-ontwikkeling voor Metro Group

De Duitse Metro Group heeft in het eerste kwartaal van boekjaar 2016/17 een lichte omzetstijging van 0,1 % ten opzichte van het voorgaande jaar behaald en zich daarmee stevig staande weten te houden in een uitdagende marktomgeving. Het EBIT voor aftrek van bijzondere posten lag op het niveau van dezelfde periode vorig jaar en bereikte in het eerste kwartaal van 2016/17 821 miljoen euro (Eerste kwartaal 2015/16: 828 miljoen euro). Het EBIT lag na aftrek van bijzondere posten in het eerste kwartaal op 733 miljoen euro. De daling ten opzichte van de waarde van vorig jaar van 1.240 miljoen euro heeft vooral te maken met het vorig jaar ontvangen bedrag voor de verkoop van Metro Cash & Carry Vietnam.

De Earnings per Share (EPS) voor aftrek van bijzondere posten verbeterde zich in het eerste kwartaal van 2016/17 naar 1,17 euro tegenover 1,12 euro vorig jaar. De omzet, die met de online- en leveringshandel behaald werd, is duidelijk gestegen: bij Metro Cash & Carry bijvoorbeeld steeg de leveringsomzet met 16,5% naar een omzetaandeel van 12,7%. "De aanhoudende groei bij de online- en leveringsomzet zijn een bewijs voor de succesvolle transformatie van de Metro Group. Wij zijn vol vertrouwen dat wij over het totale jaar onze omzet- en resultaatdoelstellingen voor de Metro Group zullen bereiken," aldus Olaf Koch, bestuursvoorzitter van Metro.
Publicatiedatum: