Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tomatenverpakkers gebruiken wegers van Aja

Aja heeft een aantal weegsystemen geïnstalleerd bij tomatenverpakkers die voor grote Britse supermarktketens werken. Volgens eigen zeggen hebben steeds meer bedrijven in het Verenigd Koninkrijk, de EU en de rest van de wereld de voorkeur voor de weegsystemen van Aja bij het voorverpakken van salades, groenten en andere versproducten.Het is een uitdaging om zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk trostomaten te verpakken. Dit komt met name omdat het lastig is om halve trossen aan de hand van strenge specificaties te combineren. Ook moeten de systemen die bij pakstations worden gebruikt flexibel zijn.

"Bij conventionele weegsystemen moeten er continu trossen worden gesnoeid om op het juiste gewicht te komen. Dat zorgt ten eerste voor een lage productiviteit, maar ook voor meer verspilling wegens losse tomaten. Dit probleem heeft een directe invloed op de winstgevendheid van een bedrijf," aldus een woordvoerder van Aja.

Volgens Aja kan de Aja Selector Combination Scale ervoor zorgen dat verpakkingslijnen voor trostomaten beter worden geautomatiseerd. Het werk wordt versneld, terwijl er ook sprake is van minder arbeidskosten. 

"De Aja Selector Combination Scale zorgt ervoor dat er niet meer hoeft te worden gekeken naar de groottes van de trossen. Dit zorgt in combinatie met een vermindering van verspilling of een teveel aan gewicht per verpakking ervoor dat de productiviteit toeneemt."


"Het systeem maakt gebruik van een standaard multihead weigher-concept. Een staflid vult de lijn met  trossen, waarna de Selector Scale de beste combinaties van de trossen berekent. LED-lampen bij de uitgangen van de machine geven aan welke trossen geschikt zijn. Die kunnen dan door een tweede staflid worden verwijderd om te worden verpakt. Vervolgens herhaalt het proces zich. De berekeningen vinden onmiddellijk plaats en met getraind personeel kan er zonder enige uitval of teveel aan gewicht tussen de 14 tot 18 verpakkingen per minuut worden bereikt."

Het is mogelijk om geen enkel overgewicht per verpakking te verkrijgen bij pakstations met vier of meer Selector Scales, die aangesloten zijn op de ALTOS wifi Average 'e' Weight-optimaliseringssoftware van Aja. Het Altos-systeem optimaliseert het gewicht tussen de verschillende Selector Scales zorgt ervoor dat er volledige controle kan worden uitgeoefend over het verpakkingsproces. Ook wordt er ter plekke informatie gegeven over werktempo en de hoeveelheid aan overgewicht per verpakking. Deze informatie wordt onder de noemer Operator Productivity Performance getoond op een groot scherm in het pand, dat voor iedereen zichtbaar is.

"Sommige pakstations verpakken zowel losse als trostomaten. Bij deze pakstations is er misschien behoefte aan handmatige weegmachines. Ook voor deze situaties zorgt het Altos-softwarepakket voor een optimale productiviteit met zo min mogelijk uitval."

"Werknemers worden tijdens het proces geholpen met een simpel stoplichtsysteem. De ALTOS-software voor automatische gewichtsoptimalisering werkt continu op de achtergrond door. Het systeem past per tros de gewichtsdoelstellingen aan zodat er zo min mogelijk sprake is van uitval. Het systeem trekt zodoende constant het gemiddelde verpakkingsgewicht naar het streefgewicht. Tegelijkertijd worden de Average 'e' Weight-richtlijnen per specifieke lading aan tomaten gehanteerd. Ook worden werknemers door het systeem gemonitord op snelheid en nauwkeurigheid. Enige fouten of teveel aan gewicht worden door middel van een alarm aangegeven."

Het teveel aan gewicht per verpakking kan afhankelijk van het formaat van het fruit zo laag zijn als 0,1%. De installatie van het scherm geeft zowel aan het management als aan de stafleden een compleet overzicht van de productiviteit in het pakstation," aldus Aja.

Voor meer informatie:
Louise Mather
Aja
reception@aja-uk.com
www.aja-uk.com
31/01/17


Publicatiedatum: 14-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: