Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tesco ontkent geruchten over massaontslag in Ierland

Amazon wil buurtwinkels openen in Londen

Ierland: Buurtwinkelketen Centra wil uitbreiden
De buurtwinkelfranchise Centra wil dit jaar 20 nieuwe vestigingen openen en 100 bestaande vestigingen renoveren. Hiervoor wil de keten €20 miljoen investeren. De keten valt onder de retailgroep Musgrave en had vorig jaar een omzetgroei van 3% tot €1,59 miljard. Met de uitbreidingen worden volgens Centra 460 nieuwe banen gecreëerd. De renoveringen zijn erop gericht om in te springen op de huidige trend voor meer gezonde producten in het buurtwinkelsegment. (irishtimes.com)

Spanje: Lidl opent deze maand 10 winkels

Lidl gaat in Spanje verder uitbreiden door in februari 10 nieuwe winkels te openen. Hierdoor worden 120 nieuwe banen gecreëerd. Er wordt hiervoor €30 miljoen geïnvesteerd. De eerste winkels worden geopend in Sant Boi de Llobregat, bij Barcelona. (EFE)

Amazon wil buurtwinkels openen in Londen
De online retailer Amazon is op zoek naar mogelijke locaties in het centrum van Londen om buurtwinkels te openen. De Amazon Go-winkels maken geen gebruik van kassa's en volgens hetzelfde concept als de Amazon Go-vestiging in Seattle in de VS. (esmmagazine.com)

VS: Ingles heeft hogere winst en omzet in eerste kwartaal
Meer klantenverkeer heeft ervoor gezorgd dat Ingles Markets in zijn eerste kwartaal een toename in winst en omzet kreeg. In de drie maanden tot 24 december nam de netto omzet toe met 3,3% tot $982,8 miljoen (€917,5 miljoen). De vergelijkende winkelomzet met uitsluiting van brandstof nam toe met 1,8%. De netto winst voor deze periode was toegenomen met 1,4% tot $13,8 miljoen (€12,9 miljoen).
Klik hier om meer te lezen op supermarketnews.com.

Meer winst en omzet voor Amazon in vierde kwartaal

De omzet van Amazon nam in het vierde kwartaal toe met 22,4% tot $43,7 miljard (€40,8 miljard). Ook nam in deze periode van drie maanden tot 31 december de winst toe met 55%. In 2015 was de winst nog $482 miljoen (€450,0 miljoen), maar in 2016 was de winst uitgegroeid tot $749 miljoen (€699,2 miljoen). Het bedrijfsinkomen steeg in het vierde kwartaal met 13% tot $1,3 miljard (€1,2 miljard). In het vierde kwartaal van 2015 kwam dit bedrag nog neer op $1,1 miljard (€1,0 miljard). De omzet van $43,7 miljard voor deze periode bleef achter bij wat analisten hadden verwacht. Er was uitgegaan van een omzet van $44,7 miljard (€41,7 miljard). Hierdoor zakte de aandelenkoers van Amazon. Over het gehele jaar nam de netto omzet met 27% toe tot $136 miljard (€127,0 miljard), vergeleken met de $105 miljard (€98,0 miljard) in 2015. (igd.com)

Tesco ontkent geruchten over massaontslag in Ierland

Tesco heeft de bewering van de hand gewezen dat de keten van plan zou zijn om 1.200 banen te saneren. Een woordvoerder van Tesco gad aan dat er geen ontslagen zullen vallen, maar dat er wel een optie wordt aangeboden om met vervroegd pensioen te gaan. (irishtimes.com)

Waitrose introduceert groentenyoghurt
De Britse retailer springt in op huidige gezondheidstrend met een huismerk voor yoghurt met groentesmaak. De nieuwe yoghurt-producten hebben ongewone combinaties van ingrediënten, zoals avocado, wortel en bieten in combinatie met gember of groene thee. (esmmagazine.com)

Amazon's robotsupermarkt heeft slechts 3 stafleden nodig
Klik hier om het artikel te lezen.


De lange geschiedenis van de financiële problemen bij Marsh Supermarkets
Klik hier om het artikel te lezen.


Supermarkten concurreren met buurtwinkels in Verenigd Koninkrijk
Klik hier om het artikel te lezen.


Vrij beschikbare handelsinformatie kan helpen bij een verbeterde service voor supermarktleveranciers
Klik hier om het artikel te lezen.

 

Publicatiedatum: 16-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: