Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wat te doen met overschot 70.000 kilo uien?

Lokale afzet beperkt schade uienteler

Wat doe je als je duizenden kilo's uien in je schuur hebt liggen en de supermarkten ze niet willen kopen? Met deze vraag worstelen veel uientelers in Nederland. De goede oogst heeft geleid tot overproductie, waardoor boeren de uien onder kostprijs moeten verkopen of helemaal niet kwijt kunnen. Boerin Guusta Noordam uit Woubrugge verkoopt, in de hoop nog een deel van haar uien kwijt te raken, de groente nu aan lokale ondernemers.



Voor het hele artikel op Omroep West, klik hier.
Publicatiedatum: