Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Kwekerij de Wieringermeer, Grow Group

Rainbow Horticulture Tunisia breidt uit

Tholen - Er wordt gebouwd in TunesiŽ. Sinds vorig jaar telen Kwekerij de Wieringermeer en de Grow Group samen met een Tunesische partner paprika's en puntpaprika's in TunesiŽ onder de naam Rainbow Horticulture Tunisia. Het teeltarreaal wordt verdubbeld naar ruim 5 hectare. Rainbow Horticulture Tunisia teelt sinds 2016 blokpaprika`s en puntpaprika`s op een oppervlakte van 2,5 ha in TunesiŽ. "Het bedrijf is ontstaan door de vraag naar jaarrond productie van paprika en puntpaprika", vertelt John van Marrewijk van Kwekerij de Wieringermeer. De paprikakwekerij is samen met Grow Group, de Naaldwijkse plantenkwekerij, en samen met een Tunesische partner aan de slag gegaan. Sinds 2016 leveren ze jaarrond paprika en puntpaprika aan afnemers die daar behoefte aan hebben. 

Nederlandse standaarden
"In TunesiŽ wordt geteeld volgens Nederlandse kwaliteitsstandaarden", vertelt John. "Een gestookte teelt op substraat met recycling van water. Daarnaast gebruiken we biologische gewasbescherming." Het resulteert in producten van bijzonder goede kwaliteit en met een prima houdbaarheid. 

Sinds de teelt gestart is, zijn er een aantal contracten gesloten. "Vanuit het Verenigd Koninkrijk is er serieuze interesse in de blokpaprika en worden er de komende maanden gesprekken gevoerd over het jaarrond leveren van paprika`s." De paprika`s worden verkocht door Harvest House via de exportbedrijven TNI en Rainbow International. Gezien de internationale interesse heeft Rainbow Horticulture Tunisia besloten de productieoppervlakte in 2017 uit te breiden naar ruim 5 ha. Voor de toekomst zijn nog voldoende uitbreidingsmogelijkheden.

Voor meer informatie:
Harvest House 
Honderdland 415
2676 LV Maasdijk
Tel: 0174 519 200
info@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl

Publicatiedatum: 8-2-2017
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: