Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse courgette- en aubergineprijzen dalen

In zeven dagen tijd is de courgetteprijs op de veiling van €3,50 naar €1,50 per kilo gezakt, de prijs van aubergines daalde van €4,20 naar €1,90 per kilo.

Hoewel de prijzen nog redelijk zijn, maakt ASAJA Almeria zich zorgen over de forse prijsdaling van deze week. De vereniging legt uit dat telers hun productie dit seizoen tot wel 75% zagen dalen als gevolg van het koude weer. De productie verloopt nog steeds traag en hoewel er geen tekorten op de markt zijn, is de afzet in Spanje deze week aanzienlijk gedaald.

ASAJA heeft AICA benaderd om de oorzaak van de dalende afzet te achterhalen. "We hebben gezien dat er veel druk uitgeoefend wordt om de telersprijzen te verlagen, waardoor de afzet van producten zoals courgettes en aubergines afneemt. Het is goed mogelijk dat de producten gebruikt worden om consumenten tot de aankoop van andere producten te verleiden, zoals ieder seizoen gebeurt," legt voorzitter Francisco Vargas uit.
 
Vorig seizoen werd afgesloten met lage prijzen voor courgettes en aubergines waardoor telers hun inkomsten zagen dalen. Vorig jaar leverden courgettes 30% minder op dan in het voorgaande seizoen en voor aubergines bedroeg de daling 21%. De prijzen van beide groenten bereikten het laagste niveau van de afgelopen vier seizoenen.

De vereniging waarschuwt daarom opnieuw voor het gevaar van agressieve marketingcampagnes waarbij AGF met verlies verkocht wordt en de consument zich niet bewust is van de echte waarde van deze producten.
Publicatiedatum: