Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meer perenacties door groentetekorten

Tholen - Twee weken weken terug kwam er plots leven in de perenmarkt. "Niemand die het voorzien had, maar dan kan het in een paar dagen opeens hard gaan", constateert een fruithandelaar. "Maar naast de peren komt er ook meer vraag naar Elstar-appelen. Die vraag ligt wel een stukje lager, omdat de appelen in het buitenland goedkoper aangeboden worden, maar ik heb een goede hoop op de Elstar uit de ULO-bewaring voor de rest van het seizoen. De met Smartfresh-behandelde appelen in de koelhuizen zijn het eind en ik sluit een prijsverschuiving niet uit. Verder zien we een goede vraag naar Red Prince van de verre bestemmingen. Voor Jonagold moeten we aankijken hoe de afzet gaat verlopen. Maar als de kwaliteit goed blijft, kan het best wel goed aflopen."

"De rijping van de peren is erg meegevallen.Bij peren is het eind voor de Comice en Lukassen in zicht en houden we alleen de Conference over. Die afzet blijft goed doorlopen, voor zowel gesorteerd als ongesorteerd product. Alle maten noteren tussen de 70 en 80 cent", vertelt de fruithandelaar. "De prijs van Elstar (maat 65/75) van de tweede pluk ligt tussen de 40 en 45 cent en de goedgekleurde gaan voor 50 cent weg. Het koude weer in Zuid-Europa heeft ook veel invloed op de fruitafzet gehad, zo kregen we door de groentetekorten veel meer acties met onze peren. Dat heeft overigens ook weer zijn gevolgen. Nu gaat de prijs van Boskoop omhoog en gooit een bekende supermarktketen hem weer uit het assortiment..."