Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Samenwerking van Laethem en Universiteit Gent

"Auditoren van later doen alvast ervaring op bij ons"

Tholen - Van Laethem werkt samen met de Universiteit van Gent, waarbij auditoren van morgen op de werkvloer komen om alvast te zien hoe alles werkt. De naam van het samenwerkingsproject is Agro ABC. "Het doel van het Agro ABC-project is de evolutie van de gevarenanalyses, validatie en verificatie. Daarnaast willen we ook de wetgeving van dit soort zaken, zowel qua documenten als procedures, toelichten aan toekomstige interne en/of externe auditoren. Vanuit dit perspectief helpen we als Van Laethem bvba te Brussel en Fresh for your bvba te Vlezenbeek mee aan de vorming van de auditoren van morgen", aldus John van Laethem.

Ervaring is onmisbaar
Hij vervolgt: "Vanuit Agro ABC  werd door Mevrouw Ir. Liesbeth Jacxsens en haar studenten een samenwerking opgestart met ons bedrijf om na te gaan in welke mate de veranderingen in HACCP- principes en in de toepassingen van de autocontrole- of kwaliteitsmanagementsystemen toegepast worden. Het doel van deze samenwerking was voornamelijk de auditoren de mogelijkheid te geven om op de werkvloer ervaring op te doen. 'Ervaring is onmisbaar' is de drijfveer om auditoren een opleiding te geven in de sector waar ze later tewerkgesteld zullen worden."
 
"Door middel van Agro ABC kunnen auditoren in opleiding hun toekomstige taken in  de bedrijven uit de Agro-voedselketen voor het ware uitproberen onder begeleiding
van de makers van de autocontrole gids(en). Een bedrijf die het pad uitstippelen voor een moderne kwaliteitsborging is een must, maar ook alle werknemers dienen er zich bewust van te zijn dat de HACCP-principes evolueren. Door een interne audit te organiseren werd in dit samenwerkingsverband tussen de studenten van Mevr.Ir. Jacxsens en Van Laethem bvba."

Een apart leslokaal

"De site/locatie van Vlezenbeek stond centraal in deze interne audit en na afloop was iedereen uiterst tevreden over de manier van werken. Auditors konden ervaring opdoen met betrekking tot de procedures alsook de relatie met de bedrijven." Het project wordt zeker vervolgd. "Als bedrijf denken wij eraan om speciaal voor dit soort opleidingen een apart 'leslokaal' te voorzien. Meerdere van de toekomstige auditoren van de AGRO-voedselketen zullen zich hierdoor steeds verbonden voelen met Vlezenbeek."

Voor meer informatie:
John Van Laethem
Van Laethem BVBA
Postweg 20
1602 Vlezenbeek (België)
T: +32- 2563 5265
F: +32- 2569 2485
www.bellaroma.eu

Publicatiedatum: 8-2-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: