Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
59% Poolse consumenten geeft voorkeur aan duurzame groenten

Consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in de oorsprong van producten: hoe en waar ze worden geproduceerd. Producenten lichten hierop hun teeltmethoden toe en delen hoe producten worden behandeld voordat ze bij de consument terechtkomen. In dit verband valt de term "duurzaam" steeds vaker. 

Het concept duurzaamheid valt binnen een bredere context, die door de Verenigde Naties werd geadresseerd in 2015, het jaar van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Tot deze doelstellingen behoorden onder andere de eliminatie van extreme armoede, de strijd tegen ongelijkheid en het stopzetten van milieuveranderingen. Doelstelling 2 was: "Stop de honger en bereik voedselzekerheid en betere voeding middels het bevorderen van duurzame landbouw" en nummer 12 luidde: "Zorg voor duurzame consumptie en productiepatronen."

Momenteel is 59 procent van de Polen, die deelnamen aan een enquête van Knorr, van mening dat duurzame groenten beter smaken. Bovendien zal duurzame productie veel minder nadelige gevolgen voor het milieu hebben en hoeven er geen natuurlijke hulpbronnen (waar de kwaliteit van onze levens en die van toekomstige generaties van afhangt) te worden uitgeput.

Geraamd wordt dat elk jaar tot een derde van alle geproduceerde voeding wordt verspild door inadequate oogst- en transportpraktijken. Aantasting van de grond, een afnemende bodemvruchtbaarheid of overmatig watergebruik tasten allen het milieu aan. Duurzame landbouw is dus noodzakelijk en kan gedaan worden middels efficiënte irrigatiesystemen, wat niet alleen tot 30 procent water bespaart, maar wat ook de winstgevendheid van gewassen kan verhogen met maar liefst 20 procent.


Publicatiedatum: 8-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: