Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dragonfruit uit Zuid-Afrika op de Europese markt

Dragonfruit is voor het Zuid-Afrikaanse bedrijf HL.Hall International nog een nieuw product. Ondanks dat heeft het bedrijf er alle vertrouwen in dat er met dragonfruit een positie kan worden ingenomen op de Europese markt. 

Het fruit wordt geĆÆmporteerd van een betrouwbare zakenpartner en voldoet aan alle vereisten voor fytosanitaire controle en traceerbaarheid. Ook komt het fruit tegemoet aan alle eisen zoals die gesteld worden voor het Global Health-certificaat, zoals dit gesteld is door de EU. Volgens Izam Afkir van HL.Hall International is dit een product waarbij de marketing wordt gefocust op het supermarktsector. Zodoende zal dragonfruit voor alle consumenten beschikbaar zijn.

Dragonfruit heeft het hele jaar door een stabiele markt. Het fruit kan per luchtvracht worden geƫxporteerd, waardoor alle kwaliteit ervan bewaard blijft. Tot nu toe was Vietnam de grootste concurrent, omdat er daar sprake is van grote productievolumes. De reden voor de omvang van deze volumes is omdat dragonfruit in tropische landen heel algemeen voorkomt.

"Misschien is dat de reden waarom ze niet zo goed letten op veiligheid en fytosanitaire controle. De volumes vanuit Vietnam zijn daardoor niet altijd goed genoeg om tegemoet te komen aan de eisen die door de EU worden gesteld. Het is belangrijk om je te beseffen dat de Aziatische markt geen gebruik maakt van zulke strenge controles," zegt Afkir tot slot.

Meer informatie:
Izam Afkir
HL.HALL International Ltd
Tel. +33 698 743 001
izam@hlhall.co.uk
http://www.halls.co.za/
Publicatiedatum: