Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Britse supermarkten rantsoeneren ijsbergsla en broccoli

Recente overstromingen, sneeuw en stormen die de Middellandse landbouw hebben getroffen, hebben de Britse supermarkten – die reeds met beperkte voorraden te kampen hadden – ertoe gedwongen bepaalde groenten te rantsoeneren zoals broccoli, ijsbergsla en aubergines.Supermarkten Morrisons en Tesco hebben een limiet gesteld aan het aantal producten dat elke klant kan kopen. Bij Morrisons kan elke klant maximaal drie broccoli en twee kroppen ijsbergsla per keer kopen; een beslissing die 492 van hun winkels affecteert. De limiet bij Tesco is drie kroppen ijsbergsla per klant.

Volgens een woordvoerder bij Morrisons: "Door de moeilijke Spaanse oogst dit jaar hebben we net genoeg om aan onze klanten te kunnen leveren." Andere supermarkten hebben vergelijkbare reacties vrijgegeven maar dit heeft klanten er niet van weerhouden de kwestie via sociale media te bespreken. In het hele land worden er foto's gepost van lege bakken waar er groente zou moeten zijn.

Volgens Andrew Brady van groenten- en fruitdistributeur Raith Fruit and Flowers in Kirkcaldy lijkt het er ook niet op dat hier snel een einde aan komt: "Alle producten uit Spanje en Italië veroorzaken grote problemen. Ijsbergsla die normaalgesproken £6 per doos kost was vanmorgen £16. Aubergines van gewoonlijk £6 zijn nu £24; courgettes van £5 zijn nu £16,80. En het zijn niet alleen deze producten."

Het tekort, dat met aubergines en courgettes begon, is nu overgeslagen naar andere (blad)groenten en mogelijk citrusvruchten. Consumenten kunnen nu tekorten verwachten aan onder andere ijsbergsla, baby spinazie, gemengde sla, rucola, bloemkool, broccoli, paprika's, komkommers, tomaten, citroenen en sinaasappelen.

De Spaanse vereniging van groenten- en fruittelers, FEPEX, verwacht dat het tekort aan vollegrondsbladgroenten zoals sla en spinazie tot begin april zal doorzetten. 


Publicatiedatum: 7-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: