Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Donderdag 23 maart 2017 | Congrescentrum 1931 in Den Bosch

Food Future Event 2017: the Future in Food

Het Food Future Event op 23 maart geeft in één dag een update van de laatste ontwikkelingen op het gebied van productintegriteit, productontwikkeling, voedselveiligheid en ondernemerschap in food. Nieuw dit jaar is dat de Jaarprijs Goede Voeding 2017 tijdens het Food Future Event wordt uitgereikt aan een voedingsmiddelenbedrijf dat aantoonbaar bijdraagt aan een gezonder voedingspatroon.
Tijdens een plenair ochtendprogramma geven vier (internationale) sprekers uit de industrie hun visie op bovengenoemde thema's. Het middagprogramma zal bestaan uit 4 parallelle sessies en wordt de vertaalslag gemaakt naar de praktijk.

Productintegriteit
2017 wordt het jaar van de productintegriteit. Transparantie in de keten en traceerbaarheid door de hele keten heen zijn daarbij een voorwaarde. Data moet kloppen, maar zijn nog onvoldoende betrouwbaar. Welke initiatieven zijn gaande en in hoeverre kunnen deze zorgen voor noodzakelijke verbeteringen waardoor fabrikant, retail en consument ontvangen wat zij hopen te krijgen?

Productontwikkeling
Een clean label staat al jaren hoog op de agenda van voedingsmiddelenproducenten. Daarnaast moeten producten zo gezond mogelijk zijn zonder aan smaak in te boeten. Welke obstakels komen producenten tegen bij de ontwikkeling van producten met minder suiker, zout of vet? In deze sessie vertellen producenten welke technologische problemen zij tegenkwamen en hoe ze deze hebben opgelost. In deze sessie wordt ook de uitreiking van de Jaarprijs Goede Voeding 2017.

Voedselveiligheid
Fraude bedreigt de voedselveiligheid en hun consumentenvertrouwen meer dan ooit. Retailers nemen passende maatregelen door hun standaarden aan te passen. Fabrikanten zoeken naar de beste aanpak om fraude te voorkomen. Belangrijke stappen zullen (inter)nationaal in 2017 worden gezet. WELKE? En hoe kan de voedingsmiddelenketen hierop inspelen?

Ondernemerschap in food
Steeds vaker zijn het nieuwe veelbelovende start-ups in de foodsector die met eigen innovaties komen. Gevestigde fabrikanten houden nieuwe partijen scherp in de gaten om nergens de boot te missen of juist met deze nieuwe partijen samen te werken. Wat kan de foodwereld leren van start-ups? En hoe belangrijk zijn ze voor het innovatieve klimaat in de foodsector?

Informatiemarkt
Op de informatiemarkt bieden organisaties kennis, producten, diensten én culinaire belevenissen aan. Het totaalconcept maakt het Food Future Event tot een platform om met elkaar van gedachten te wisselen en kennis en inspiratie op te doen.

Volledige programma en inschrijven: www.vmt.nl/FoodFutureEvent2017

Voor meer informatie:
Programmacoördinator
Willem Paul de Mooij
T: 0570 504 338 
w.mooij@mybusinessmedia.nl

Marketing coördinator
Judith Verbeek
T: 0570 504 355
j.verbeek@mybusinessmedia.nl

Publicatiedatum: 8-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: