Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Wim Grootscholten, Rijk Zwaan:

“We kunnen Knox verder ontwikkelen”

Voor Wim Grootscholten, manager van cropteam sla, voelde Knox als een cadeau. Met de innovatie die de roze verkleuring van gesneden sla vertraagt, werd een probleem in de keten opgelost. Het team bij Rijk Zwaan is nu druk bezig een jaarrond pakket van slarassen met deze eigenschap te ontwikkelen.



"De introductie van de Knox-rassen in september 2015 was een mooi moment voor ons cropteam sla. We spelen in op een serieus probleem in de keten: de verkleuring van gesneden sla. Voor convenience bedrijven is dit een uitkomst. Zo'n innovatie maak je maar eens in je leven mee."



Kansen en mogelijkheden bij de klant
"Het afgelopen jaar heeft ons team intensief samengewerkt met telers en snijderijen, zodat zij Knox kunnen inpassen in hun eigen businessmodel. In zo'n eerste fase moeten alle ketenpartners slarassen met de Knox-eigenschap leren kennen. Hoe verloopt de teelt op het veld? Wat betekent dit voor mengen en verpakken van versneden sla? Wat zijn de voordelen in gebruik bij de consument? Krijgen foodserviceklanten minder klachten als zij deze sla in broodjes hamburgers verwerken? Vragen die wij samen met de partners proberen te beantwoorden. Wij dragen onze kennis aan en brengen ideeën in. Hun input gebruiken wij weer voor de verdere ontwikkeling van rassen. Een goed samenspel is essentieel."



Jaarrond sortiment
"We bieden nu rassen met de Knox-eigenschap aan in verschillende typen, zoals cos, batavia, ijsbergsla, botersla, Salanova Crispy en Salanova botersla. Onze veredelaars zijn continu bezig om nieuwe rassen te ontwikkelen. De wens is om een jaarrond sortiment van slarassen met Knox te realiseren met alle resistenties, in elk type, voor iedere klimaatzone."



Voor meer informatie:
Rijk Zwaan
Burgemeester Crezéelaan 40
2678 KX De Lier
T +31 174 532 300
info@rijkzwaan.com
www.rijkzwaan.com
Publicatiedatum: