Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Duitse consumenten doen nog steeds voordelig boodschappen

Duitse consumenten doen nog steeds voordelig boodschappen. Elke tiende euro van het beschikbare huishoudinkomen wordt volgens informatie van de Landvolk-Pressedienstes uitgegeven aan voedingsmiddelen. Het aandeel van de voedingsmiddeluitgaven aan de totale consumptieve bestedingen van de privéhuishoudens is daarmee sinds enkele jaren zeer constant, bekeken over een langere periode zelfs duidelijk gedaald. Zo moesten de Duitsers in 1970 nog bijna één vijfde van hun beschikbare inkomen voor voedingsmiddelen gebruiken en honderd jaar geleden lag dit percentage zelfs op 50 procent!

De vanwege het weer momenteel hogere prijzen voor groenten en fruit maskeren hoe weinig er eigenlijk nog aan het 'dagelijks brood' en alle andere voedingsmiddelen uit moet worden gegeven. Het winterse weer in januari heeft in Duitsland en in Zuid-Europese productielanden van groenten en fruit het aanbod verkleind. Als gevolg hiervan zijn de prijzen gestegen. Het kopen van groenten- en fruitsoorten uit eigen land die momenteel seizoen hebben, bieden dan een alternatief voor prijsbewuste consumenten. Daartoe telt het omvangrijke koolassortiment van wittekool, rodekool, boerenkool en spruiten, maar ook groenten zoals prei, ui, rode biet en wortel. Deze producten overtreffen de producten uit Zuid-Europese kassenteelt meestal duidelijk qua smaak en waardevolle inhoudsstoffen.

Volgens cijfers van de Agrarmarkt Informationsgesellschaft in Bonn zijn groenten in januari 2017 23,5 procent duurder geworden vergeleken bij januari vorig jaar. Aan het begin van het groentenseizoen van dit jaar, in het late voorjaar of in de vroege zomer, zouden de prijzen weer duidelijk naar beneden gecorrigeerd kunnen worden.

Publicatiedatum: 31-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: