Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Coopexvale ziet export ARRA druiven naar Europa verdubbelen

2016 was een uitstekend jaar voor Coopexvale. Dankzij de groeiende vraag heeft deze Braziliaanse coöperatie de export van het druivenras ARRA 15 naar de Europese markt weten te verdubbelen.



De coöperatie bestaat uit eenentwintig druiventelers waarvan negentien het ras ARRA 15 telen. De leden werken samen op het gebied kwaliteitscontrole en marketing en delen dezelfde koelfaciliteiten.



Coopexvale heeft een gemiddelde jaarlijkse druivenproductie van 29 ton per hectare. Dankzij het feit dat ARRA 15 een regenbestendig ras is, produceert de coöperatie dit ras nu in twee cycli per jaar waardoor de jaarlijkse opbrengst per hectare oploopt tot wel 50 ton. 



Eind 2016 bezocht Alysson Barbosa Vieira, exportmanager bij Coopexvale, Europese klanten van de coöperatie om hen te vragen of zij tevreden waren over de kwaliteit van het product. Alysson vertelt dat veel afnemers aangaven in 2017 grotere volumes ARRA 15 te willen bestellen. De kwaliteit van het ras is indrukwekkend. Zelfs dertig dagen na de oogst ziet de druif er gaaf en sterk uit en zijn de stelen nog groen.

Behalve op de Europese markt, doet ARRA 15 het ook op de binnenlandse markt in Brazilië erg goed. Alysson legt uit dat het ras naast productief ook nog eens goed bestand tegen regen, zodat ARRA druiven jaarrond aangevoerd kunnen worden. De Braziliaanse consument geeft de voorkeur aan druiven met een langwerpige vorm, dus ook in dit opzicht is ARRA 15 een goede keuze.

Het team van Coopexvale zal aanwezig zijn op de vakbeurs Fruit Logistica waar zij hun ARRA druiven zullen presenteren in hal 2.2, stand A03.

Voor meer informatie:
Cristhian Diaz
Coopexvale
Tel: +55 0 8730318702
Mob: +55 87996039424 
Publicatiedatum: