Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Europa moest op zoek naar leveranciers, maar er was niemand te vinden "

Vorst in Italië en leveringsproblemen in grote delen van Zuid-Europa hebben geleid tot een tekort aan groenten en zelfs tot herziening van contracten met grote winkeliers.

Mabel Salinas, hoofd communicatie bij Caparrós Nature: "De productie in Almeria is aanzienlijk verminderd door de kou in Europa en dit heeft de aan telers betaalde prijzen beïnvloed. Deze prijsstijging is door de telers verwelkomd, die nu na een aantal moeilijke jaren eindelijk wat op adem kunnen komen."

 

Het in Almeria gevestigde bedrijf heeft niet onder de prijsschommelingen geleden omdat ze niet met vaste prijscontracten werken. "Het was wel even moeilijk, want de vraag overschreed de productie in Almeria. Dus moesten Europese winkeliers op zoek naar leveranciers, waar er niemand te vinden was. We moesten flink aan de bak."

Caparrós heeft 90 hectare gewassen en werkt met ongeveer 100 telers die alle soorten groenten telen zoals tomaten, courgettes, paprika's, aubergines, komkommers, etc. Ze telen ook Lobello pruimtomaten, waarvoor ze de exclusieve rechten hebben in Spanje.



Volgens Salinas verloopt het Lobello seizoen normaal, met zeer acceptabele prijzen. De Lobello heeft op de binnenlandse markt een goede naam en wordt verder geëxporteerd naar Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk of Zwitserland.



"De klanten waarderen de kenmerkende smaak, textuur, kleur en zoetheid van onze Lobello tomaten," zegt Salinas. "Het zoetgehalte is zelfs meer dan 11 ° Brix en combineert goed met een aantrekkelijke kleur en uniformiteit naast een zorgvuldige presentatie om te garanderen dat het product in de beste staat bij de eindgebruiker belandt."

Caparrós introduceerde vorig jaar een nieuwe lijn vers gesneden en verwerkte producten gemaakt met deze pruimtomaat waaronder gazpacho, jam en mousse, die het goed hebben gedaan bij de consument. 


Caparrós biedt een compleet assortiment hoogwaardigheidsproducten: de Premium Caparrós Range, waaronder hun Tiger tomaten, Raf Caparrós tomaten, Lobello pruimtomaten en Premium Caparrós zaadlozewatermeloenen vallen.

Caparrós zal aanwezig zijn op de Fruit Logistica in Berlijn, bij stand B-O3g Hal 18.

Voor meer informatie:
Mabel Salinas
Caparrós Nature
T: +34 950297669
mabel@grupocaparros
www.grupocaparros.com

Publicatiedatum: