Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
André Boon: "Casma door droogte juist vroeger in productie"

Noord-Peru sluit mango-export eerder af door regenval

Tholen - De mangomarkt heeft momenteel te maken met veel regenval in Noord-Peru, terwijl door de aanhoudende droogte en hoge temperaturen Casma, het laatste productiegebied van Peru, veel vroeger in productie komt als andere jaren. Er zijn beperkte verladingen vanuit Brazilië en de eerste verladingen uit Ivoorkust en Mali worden eind april in Europa verwacht. Importeur André Boon van Scherpenhuizen, net terug uit Afrika, geeft een update over de marktsituatie.Peru
"Het noorden van Peru - Tambogarnde (Piura) heeft in de afgelopen dagen veel regen gehad. De weersverwachting is dat er de komende vijf dagen nog veel regen zal vallen. Vanuit het noorden kan daardoor niet meer worden verladen, terwijl dat normaal minstens doorgaat tot medio- of eind februari", vertelt André. "Bovendien zijn er al in de laatste twee weken in vergelijking met vorig jaar al behoorlijk minder mango's uit het noorden geladen."

"Na midden tot eind februari begint normaal gesproken de oogst in Casma, het laatste productiegebied van Peru. Door de aanhoudende droogte en hoge temperaturen komt Casma veel vroeger in productie als andere jaren. Men begint dit weekend al in Casma te plukken. Er zijn in Casma ongeveer 450 / 500 containers voor Europa beschikbaar. Normaal ligt dit volume rond 600-700 containers, maar er zijn door de droogte veel kleinere maten zoals maat 12 en maat 14, die maar beperkt voor Europa worden geladen", vervolgt de importeur. "De inschatting is dat maximaal eind februari de laatste goede mango's vanuit Casma kunnen worden geladen. De laatste binnenkomsten in enigszins redelijke hoeveelheden zullen zijn tussen 20 en 25 maart", verwacht de importeur.Afrika
"Zoals het er nu voorstaat, kan men niet eerder met de variëteit Kent uit Ivoorkust en Mali laden voor 10-12 april. De eerste aankomsten worden in Europa verwacht rond 25-30 april. Burkina Faso kan met de variëteit Amélie wellicht 10-14 dagen eerder beginnen. Amélie is een groene mango,  die na rijping geel kleurt, maar een geweldig goede smaak heeft. Het nadeel van Amélie is dat ze zeer klein uitvallen", vervolgt André.

Brazilië
Last but not least zijn er volgens de importeur de komende tijd nog zeer beperkte verladingen vanuit Brazilië. "En dan voornamelijk in de variëteit Tommy Atkins en weinig draadloze mango's zoals Palmer."
Voor meer informatie:
André Boon
Scherpenhuizen B.V.
T:  +31 402584669
M:  +31 6 547 288 50
A.Boon@scherpenhuizen.nl
www.scherpenhuizen.nl


Publicatiedatum: 3-2-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: