Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nederlandse werkgever duurst uit in EU bij langdurig zieke werknemer

Met de verkiezingen in aantocht vestigen werkgeversorganisaties hun hoop op het nieuwe kabinet om de maatregelen rond loondoorbetaling bij ziekte aan te pakken. Voor het MKB en kleine ondernemers kan een langdurig zieke werknemer een financiële strop worden, zo schrijft het FD.

Bij een langdurig zieke werknemer is de werkgever verplicht om twee jaar land minimaal 70% van het salaris door te betalen. Dat is veel langer dan in andere Europese landen. In Duitsland betalen werkgevers zes weken door terwijl in bijvoorbeeld Finland een werkgever verplicht is 10 werkdagen het salaris door te betalen. Volgens de werkgeversverenigingen belemmert deze maatregel de doorstroom van tijdelijke naar vaste contracten. Voor kleine werkgevers kan een langdurig zieke medewerker zelfs tot een faillissement leiden.

Hoewel de partijen in de Tweede Kamer vrijwel allemaal plannen hebben aangekondigd, vrezen de werkgeversorganisaties dat het slechts verkiezingstaal is. Hoewel het probleem bekend is, is er in de afgelopen jaren nog niets aan gedaan.

Lees hier het volledige artikel.

Bron: FD


Publicatiedatum: 3-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: