Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dixy-groep heeft omzetgroei van 14% | Spar mag Billa in Kroatië overnemen

Ondergrondse slateler sluit overeenkomst met Ocado

Lobby-campagne tegen plan voor meer importheffing
Een groot aantal lobbyisten dat namens retailers als Walmart werkt, gaat campagne voeren tegen het Amerikaanse wetsvoorstel voor een belastingheffing op importproducten. De lobbyisten hopen zowel wetgevende instanties als Amerikaanse consumenten voor zich te winnen. De campagne wordt ondersteund door meer dan 120 verschillende brancheverenigingen, waaronder de Retail Industry Leaders Association. De campagne heeft de naam "Americans for Affordable Products" en zal zich focussen op hoe meer importheffingen leiden tot duurdere prijzen voor consumenten. (esmmagazine.com)

Nieuw-Zeeland: Nieuwe Nosh-eigenaar verkent mogelijkheden

Een Nieuw-Zeelandse groep van investeerders heeft de Nieuw-Zeelandse supermarktketen Nosh overgenomen voor NZ$4 miljoen (€2,7 miljoen). Op dit moment blijft Nosh bestaan als supermarktketen en zouden er plannen zijn voor uitbreiding in zowel Nieuw-Zeeland als in het buitenland. Veritas Investments, dat officieel nu eigenaar is van Nosh, heeft echter ook aangegeven Nosh door te verkopen aan het bedrijf Gosh Holding om daarmee schulden terug te betalen aan de bank ANZ. (stuff.co.nz)

Rusland: Dixy-groep heeft omzetgroei van 14% in 2016
De Russische retailer Dixy Group had in 2016 een omzetgroei van 14%. De omzet kwam daarmee neer op RUB 311,2 miljard (€4,8 miljard). Het bedrijf zei halverwege januari dat de like-for-like-omzet toenam met 4,4%. In 2016 werden 94 nieuwe vestigingen geopend en werd de totale verkoopruimte jaar op jaar met 5% vergroot tot 952.532 vierkante meter. De gemiddelde uitgave per winkelmand steeg met 3,5%. (esmmagazine.com)

Turkse keten verkent mogelijkheden voor overname
Het bedrijf Turgut Aydin Holding, dat een meerderheidsbelang heeft in de retailketen A101 Yeni Magazacilik AS, heeft adviseurs ingehuurd om de mogelijkheden te onderzoeken om een klein aandeel in de keten te verkopen.
Klik hier om meer te lezen op esmmagazine.com.

Ierland: Kinderen denken dat AGF in supermarkten groeit
Een op de zeven Ierse kinderen gelooft dat groente en fruit in supermarkten ontstaan. Dit blijkt uit een enquête over hoe tegen versproducten wordt aangekeken. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van de organisatie GIY door het marktonderzoeksbureau Behaviour and Attitudes. GIY is een instantie die het zelf telen van groente stimuleert.

VK: Ondergrondse slateler sluit overeenkomst met Ocado

Een teeltbedrijf dat zich heeft gevestigd in een voormalige schuilkelder in het centrum van Londen heeft een overeenkomst gesloten met Ocado. Het bedrijf Growing Underground gaat vijf verschillende saladepakketten aan de online supermarkt leveren. Growing Underground is vijf jaar geleden begonnen en tekent hiermee zijn eerste grote overeenkomst met een grote retailer. Britse supermarkten hebben steeds meer problemen om aan ingrediënten voor salades te komen, nu de teelt van courgettes, broccoli en kool in producerende landen als Italië en Spanje is getroffen door het koufront. (home.bt.com)

Kroatië: Toestemming voor overnames door Spar
De Kroatische mededingingsautoriteit AZTN heeft toestemming gegeven voor de overname van de lokale keten Billa door de Oostenrijkse tak van Spar. Spar gaat door middel van zijn lokale unit Spar Hrvatska naast de Billa-keten ook de handelsbedrijven Billa nekretnine en Minaco overnemen. (seenews.com)

VK: Voormalig Morrisons-topman overleden
De Britse keten Morrisons heeft bekend gemaakt dat voormalig topman Ken Morrison is overleden. Ken Morrison was werkzaam als directeur en als voorzitter van de raad van bestuur. Volgens de verklaring van Morrisons was Ken Morrison een inspirerend leider, die meer dan vijftig jaar aan het roer van de keten stond. Daarmee heeft hij de retailketen uit laten groeien van een onafhankelijk familiebedrijf in Bradford naar de vierde grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk. (esmmagazine.com)

Dixy Group opent acht nieuwe vestigingen in Rusland
De Dixy Group gaat acht nieuwe supermarkten onder zijn Victoria-format openen in Kaliningrad in Rusland. De vestigingen worden geopend op locaties waar vroeger Sedmoy Kontinent-winkels hebben gehuisd. Naast het gebruikelijke assortiment van Victoria hebben de nieuwe winkels groter versaanbod met tomaten, champignons en kruiden in potten. Dit aanbod komt voor een groot deel van lokale telers in de regio van Kaliningrad. In sommige categorieën wordt 90% lokaal verkregen. (esmmagazine.com)

VS: ShopRite-manager geeft uitleg over supermarktsector

Klik hier om meer te lezen op greenwichtime.com
 

Publicatiedatum: 3-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: